Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden ADEVĂRATUL MOTIV pentru care actorul Nelu Curcă din ''La bloc'' a luat Calea Domnului! (FOTO)

ADEVĂRATUL MOTIV pentru care actorul Nelu Curcă din ''La bloc'' a luat Calea Domnului! (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 15:04
Monden

Actorul Mihai Coadă s-a făcut cunoscut în urma rolului din serialul „La Bloc”. Personajul pe care îl juca se numea Nelu Curcă. În realitate, acesta a ales calea credinței, apropiindu-se din ce în ce mai tare de cele sfinte.

Actorul a fost fotografiat în haine preoțești, iar de acolo a apărut zvonul că s-a călugărit.

Într-un interviu pentru presamil.ro, Mihai Coadă a explicat cum stă de fapt situația după ce s-a scris că a luat calea bisericii.

„Cineva a postat pe internet un cântec de muzică psaltică interpretat de noi, strana de la Mănăstirea Turnu, purtând rase. De ce îmbrăcaţi în rase? Rasa este un canon al nostru, pe care trebuie să-l facem.

Am fost invitaţi de câteva ori într-un spectacol pe care Dan Puric îl ţinea undeva în Bucureşti, la Sala Rapsodia, în preajma Crăciunului. Costumele de scenă au fost rase călugăreşti. După aceste spectacole, am primit canon să cântăm la strană îmbrăcaţi astfel.
După postarea de pe internet, a apărut pe un post de televiziune: Senzaţional! Nelu Curcă din serialul La Bloc s-a călugărit! De aici a început confuzia…

Aşadar, sunt doar un mirean (n.r. Persoană care nu face parte din cler, laic, profan) păcătos, întors la Dumnezeu, care merge la Mănăstirea Turnu. Încetul cu încetul, cu spovedanie, împărtăşanie, cu muzică la strană, am intrat în această viaţă a mănăstirii, devenind foarte dependent de ea”, a declarat el.

„Sper să clarificaţi pentru cititorii dumneavoastră că sunt un mirean păcătos, întors la Dumnezeu, care slujeşte la strană, într-o mănăstire”, a mai spus actorul.

„Lunea ţin post pentru îngerul păzitor şi, duminică seara, fac canonul de mulţumire pentru sfântul înger păzitor. Singurul prieten adevărat al omului, de fapt, este îngerul păzitor, pe care îl ai permanent alături de tine, de la botez până la moarte şi dincolo”, a adăugat Mihai Coadă.

Duminică de duminică participă la slujbele religioase și face parte din corul unei biserici din București.

Citeşte mai multe despre:   nelu curca,   mihai coada
 
 
 
Loading...