Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Nemuritoare: 50 de ani de la moartea lui Marily Monroe, simbolul Hollywoodului care continuă să fascineze

Nemuritoare: 50 de ani de la moartea lui Marily Monroe, simbolul Hollywoodului care continuă să fascineze

S-a împlinit o jumătate de secol de la decesul lui Marilyn Monroe. Artista care a fost un simbol al anilor 50 continuă şi astăzi să fascineze.

Seducatoarea actriţă rămâne şi astazi, una dintre cele mai faimoase vedete ale Hollywood-ului, dar si una dintre cele mai enigmatice.

Marilyn Monroe s-a născut în 1926 în oraşul Los Angeles din California, aşa că atracţia pe care a resimţit-o de la bun început pentru fabrica de vise de la Hollywood este uşor de înţeles. După ce a cochetat cu modelingul, a reuşit să obţină roluri pasagere în filmele de mâna a doua. Pelicula care a făcut-o celebră peste noapte a fost "Don't bother to knock", în 1953, un thriller în care Marilyn interpretează rolul unei baby-sitter cu probleme de personalitate.

Cel mai apreciat film în care a jucat este considerat "Unora le place jazzul", o comedie care parodiază perioada prohibiţiei şi a luptelor dintre bandele de gangsteri. Alături de Tony Curtis şi Jack Lemmon a lăsat istoriei cinematografului o prestaţie de neegalat.

După momentul de vârf, a urmat decăderea. Marylin nu a rezistat deselor dezamăgiri pe care le-a avut în dragoste. Şi asta, cu toate că a cunoscut bărbaţi celebri ai acelor vremuri, printre care preşedintele Kennedy, dramaturgul Joe Miller sau vedeta basseball-ului, Joe DiMaggio. Consumul de droguri, de care ajunsese dependentă, invidia şi presiunea impresarilor au făcut-o să cedeze. Moartea ei prematură, oficial considerată sinucidere, este şi astăzi subiect de controverse.

Mitul Marilyn Monroe se vinde şi astăzi foarte bine şi este comparabil cu fenomenul Elvis.

O stilistă britanică a devenit cunoscută ca sosia divei de odinioară. Ea apare în show-uri TV, prezintă colecţii de bijuterii linia Marilyn şi defilează îmbracată în blănuri scumpe. Acestea sunt achiziţionate ulterior de oamenii de afaceri ruşi, ale căror soţii sau partenere de viaţă sunt fascinate de mitul divei blonde.

50 de ani de la moartea lui Marilyn
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Hollywood
 
 
 
Loading...