Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Actorul Geoffrey Rush câştigă un proces de defăimare în fața mişcării #MeToo

Actorul Geoffrey Rush câştigă un proces de defăimare în fața mişcării #MeToo

Un articol de: Redacția B1.ro - 24 Mai 2019, 00:41
Foto: Geoffrey Rush în Pirates of the Caribbean Monden

O instanţă din Australia i-a acordat actorului australian Geoffrey Rush suma de 1,9 milioane de dolari drept compensaţie pentru faptul că a fost defăimat de un articol al publicaţiei "The Daily Telegraph", în care era acuzat că ar fi abuzat o colegă de scenă, relatează CNN.

Potrivit articolului defăimător, Geoffrey Rush ar fi abuzat-o pe colega în timpul pregătirii piesei "Regele Lear", de William Shakespeare, cândva în intervalul 2015-2016.

Ulterior, colega de scenă s-ar fi dus la "The Daily Telegraph" şi ar fi povestit cum Geoffrey Rush ar fi abuzat-o. Actriţă continua să-şi susţină afirmaţiile şi chiar a depus mărturie în instanţă în favoaea publicaţiei.

"Asta (articolul - n.r.) a fost o bucată iresponsabilă de jurnalism de cea mai joasă speţă ce căuta senzaţionalul", a precizat judecătorul ]n motivarea sentinței.

Suma de 1,9 milioane de dolari a fost stabilită de judecător în baza faptului că Geoffrey Rush a suferit pierderi financiare din cauza procesului şi că va continua să sufere pierderi şi în viitor.

În prima instanţă, lui Geoffrey Rush i se acordase suma de 600.000 de dolari că despăgubiri.

Geoffrey Rush este cunoscut preponderent pentru rolul lui "Hector Barbossa" din seria "Pirates of the Caribbean". El a mai jucat, însă, şi în alte filme  cunoscute, precum "The King's Speech", "Shakespeare în Love", "Elizabeth" şi mai recent, în "Gods of Egypt", printre altele.

Citeşte mai multe despre:   MeToo