Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden O tânără din Galați este adepta curentului artistic denumit "arheologia senzuală"

O tânără din Galați este adepta curentului artistic denumit "arheologia senzuală"

Un articol de: - 30 Iun 2016, 16:58
Foto:centruldeartamora.ro Monden

Raluca Băjenaru,o tânăra din Galați a îmbrăţişat un nou curent artistic denumit arheologie senzuală. Mai exact, artista încearcă să descrie modul în care ființa umană se transformă, cum evoluează ea în timp.

„Colecţionez fosile ale buricelor, fire de păr pierdute, cuvinte inventate de copii şi toate aceste relicve au pentru mine ceva senzual, nu în înţelesul erotic al termenului, ci, mai degrabă acea senzualitate tulburătoare pe care o asociez efemerităţii umane”, a explicat Raluca Băjenaru.

Cu alte cuvinte, Raluca Băjenaru se studiază pe sine și pe alții, și apoi, transpune ceea ce a descoperit într-o formă artistică, notează adevarul.ro

„Modul în care pielea noastră se transformă cu anii, îmbătrânind, în timp ce noi rămânem aceeaşi persoană, faptul că ne ascundem atât de mult sub haine, protejându-ne corpul de parcă ar fi un idol personal, faptul că, în mine, ca femeie, poate creşte un corp străin care mai târziu va avea propria voinţă, ultima strângere de mână a unui muribund – toate acestea au pentru mine valoarea unei senzualităţi care defineşte viaţa, aceeaşi senzualitate care face ca anotimpurile să se succeadă", a mai declarat tânăra artistă.

Demersul artistic al Ralucăi a stârnit controverse,unii dintre cei care au văzut conceptul ei de artă au catalogat-o drept o ciudată.

În prezent, Raluca este PR la Muzeul Naţional de Artă şi se pregăteşte pentru o bursă în Olanda.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati