Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Obama, despre raidul din Pakistan: Au fost cele mai lungi 40 de minute din viaţa mea

Obama, despre raidul din Pakistan: Au fost cele mai lungi 40 de minute din viaţa mea

Preşedintele Barack Obama, care a ordonat comando-ul în care a fost ucis liderul terorist Osama bin Laden, a povestit despre cele momente de aşteptare, pe care le-a numit „cele mai lungi 40 de minute din viaţa sa”, relatează Washington Post.

Preşedintele american a precizat, pentru postul de televiziune CBS, că o posibilă excepţie ar putea fi momentul în care fiica sa, Sasha, s-a îmbolnăvit de meningită la vârsta de trei luni, iar aşteptarea medicilor cu un diagnostic pozitiv a fost foarte grea.

Redând operaţiunea Geronimo, urmărită în direct de la Casa Albă, în urmă cu o săptămână, Obama a spus că el şi ajutoarele lui „au avut un presentiment atunci când focurile de armă şi exploziile au avut loc” şi au ştiut când elicopterul cu soldaţi au făcut o aterizare dificilă, care nu era plănuită.

„Nu puteam să primim informaţii precise despre ceea ce se întâmpla în interiorul clădirii”, a spus Obama.

În timpul interviului, Obama a mărturisit că a fost foarte neliniştit în legătură cu raidul, dar nu şi-a pierdut speranţa că bin Laden va fi omorât. Cei care gândesc teroristul numărul unu al lumii nu şi-ar fi meritat soarta „trebuie să facă un control la cap”, a adăugat preşedintele american.

Discutând despre rolul său în operaţiunea Geronimo, Barack Obama a spus că i-a fost foarte greu să ordone raidul, în mare parte pentru că nu era sigur dacă bin Laden se afla în locaţia respectivă, dar şi din cauza riscurilor la care erau supuşi soldaţii Seal.

„Am avut atât de multă încredere în capacitatea oamenilor noştri de a îndeplini misiunea, încât am simţit că riscurile erau depăşite de potenţialul beneficiu al capturării lui bin Laden”, a mai spus Obama.

Barack Obama, despre raidul american din Pakistan

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   Osama bin Laden