Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Oscar 2017: Lungmetrajul „Toni Erdmann”, produs de românca Ada Solomon şi filmat la Bucureşti, nominalizat la categoria „cel mai bun film străin” (VIDEO)

Oscar 2017: Lungmetrajul „Toni Erdmann”, produs de românca Ada Solomon şi filmat la Bucureşti, nominalizat la categoria „cel mai bun film străin” (VIDEO)

Un articol de: - 24 Ian 2017, 16:35
 Oscar 2017: Lungmetrajul „Toni Erdmann”, produs de românca Ada Solomon şi filmat la Bucureşti, nominalizat la categoria „cel mai bun film străin” (VIDEO) Foto: IndieWire Monden

Lungmetrajul „Toni Erdmann", filmul care a fost regizat de Maren Ade şi produs românca de Ada Solomon Hi Film-România, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film străin" la Premiile Oscar 2017.

Povestea filmului „Toni Erdmann" se concentrează pe ruptura între generaţii. Tatăl pleacă din Germania și ajunge România cu singurul scop de a o ajuta pe fiica lui să își găsească drumul în viață. Ca orice tată, face totul pentru ea. Discret, îi analizează pas cu pas viaţa corporatistă din România. Drog, eşec sentimental, tranzacţii eşuate, nopți pierdute, toate îl au drept martor „din umbr”" pe tatăl care îi spune fetei sale că viaţa merită trăită şi trebuie trăită altfel.

Filmul produs de românca Ada Solomon spune povestea lui Winfried care o vede rar pe fiica lui, Ines, care este mult pre ocupată cu viața ei profesională. Tatăl, profesor de muzică, pentru că s-a văzut din senin fără studenți, decide să-i facă o vizită-surpriză. Rămâne de văzut dacă decizia de a o vizita pe Ines a fost una bună. Ea este o femeie focusată pe cariera ei, este în mijlocul unui proiect important pe o funcţie de strateg corporatist în Bucureşti.

Winfried, un tată glumeț, îi place să-şi enerveze fiica cu farse banale pe care fiica lui nu le apreciază. Bineînțeles că viața pe care o duce tot mai asemănătoare unui robot este și ea ținta glumelor la adresa vieţii ei marcate de rutină, şedinţe lungi, baruri de hotel şi rapoarte de performanţă sunt şi mai rele. Cei doi ajung să aibă probleme, iar Winfried pleacă înapoi Germania. Aici îşi face intrarea epatantul „Toni Erdmann”: alter-ego-ul cu vorbă dulce al lui Winfried. Pentru a rămâne aproape de ea, se deghizează într-un costum caraghios, o perucă ciudată şi o proteză dentară ieșită din comun, Toni intră neinvitat în viaţa profesională a fiicei lui şi se dă drept antrenorul de life-coaching al directorului ei.

Sub masca lui Toni, Winfried știe că nu are de pierfut nimic, dar Ines îi ţine piept. Cu cât poartă discuții tot mai aprinse, cu atât se apropie mai tare. În mijlocul nebuniei, Ines începe să-şi dea seama că tatăl ei cel excentric merită poate, totuşi, un loc în viaţa ei.

Lungmetrajul „Toni Erdmann”, produs de românca Ada Solomon şi filmat la Bucureşti, nominalizat la categoria „cel mai bun film străin” (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Oscar,   filme porno