Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Pharrell Williams și Robin Thicke, acuzați de plagiat: Hitul ”Blurred Lines” ar copia o piesă din 1977

Pharrell Williams și Robin Thicke, acuzați de plagiat: Hitul ”Blurred Lines” ar copia o piesă din 1977

Robin Thicke, Pharrell și T.I. i-au dat în judecată pe copiii lui Marvin Gaye, care i-au acuzat pe artiști de plagiat, relatează Reuters.

Potrivit acestora, hitul ”Blurred Lines” copiază cunoscuta piesă din 1977, ”Got to Give It Up”, a tatălui lor, Marvin Gaye.

”Blurred Lines”, lansat în luna martie de Robin Thicke, T.I. și Pharrell Williams este cea de a doua cea mai bună piesă din acest an care s-a vândut în peste 4,6 milioane copii în Statele Unite.

Procesul, care a fost început la Curtea Districtuală din Los Angeles, joi seara, susține că proprietarii hitului din 1977 și cântecul celor de la Funkadelic din 1974, ”Sexy Ways” au amenințat cu acțiuni în instanță pentru încălcarea drepturilor de autor în cazul în care compozitorii ”Blurred Lines” nu plătesc un acord monetar.

Jignit, Robin Thicke s-a dus la tribunal, ca să facă dreptate. Succesul său muzical e sută la sută original, insistă el.

Porniți la atac, muzicienii susțin că hitul lor "evocă o epocă apusă" și că e normal să aibă aceeași linie melodică, dar că nu e copiat. Gaye nu are drept de autor pe un întreg gen muzical, adaugă artiștii.

Robin Thicke ft. T.I. & Pharrell - Blurred Lines
Embed: