Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Portret controversat al primei doamne a Americii: Chipul lui Michelle Obama ”atașat” la trupul unei sclave cu sânul la vedere (FOTO)

Portret controversat al primei doamne a Americii: Chipul lui Michelle Obama ”atașat” la trupul unei sclave cu sânul la vedere (FOTO)

O imagine considerată scandaloasă cu Michelle Obama a apărut pe coperta unei reviste din Spania. Numărul din august al Magazine de Fuera de Seria are pe copertă chipul primei doamne a Statelor Unite, atașat cu ajutorul unui program de editare video la trupul unei sclave cu sânul la vedere, cu o eșarfă pe cap și învelită în steagul american.

Michelle Obama, este inclusă astfel în portretul unei sclave din 1800, al artistul francez Marie Guillemine Benoist. Portretul face referire la faptul că străbunica și bunica lui Michelle Obama au fost sclavi. Lucrarea de pe coperta revistei spaniole a fost preluată de întreaga presă internațională și este considerată una rasistă și jignitoare la adresa primei doamne a Statelor Unite.


Foto: Madamenoire.com


Portretul a fost realizat de Karine Percheron-Daniels și face parte dintr-o serie de fotografii nud care includ celebrități precum Prințesa Diana, Regina Elisabeta și președintele Obama.

Potrivit revistei Clutch Magazine, citată de hiphopwired.com, controversatul portret îi oferă publicului posibilitatea de a ”vedea persoane faimoase într-o manieră diferită”.