Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Scandal de PROPORŢII în cadrul BOR: „O să-mi dau foc în timpul slujbei de sfinţire a Catedralei Neamului“

Scandal de PROPORŢII în cadrul BOR: „O să-mi dau foc în timpul slujbei de sfinţire a Catedralei Neamului“

Un articol de: B1.ro - 24 Noi 2018, 13:57
Scandal de PROPORŢII în cadrul BOR: „O să-mi dau foc în timpul slujbei de sfinţire a Catedralei Neamului“ Monden

Un preot din Constanţa a ameninţat că îşi va da foc în timpul sfinţirii Catedralei Mânuirii Neamului, dacă nu va fi primit în audienţă de Mitropolitul al Munteniei şi Dobrogei. 

Aceasta decizie şocantă vine în contextul în care, după 12 ani de preoţie, bărbatului a fost  l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”.

Totul a început în anul 2015, când preotul a fost implicat într-un accident de circulaţie ciudat. De atunci, preotul este disperat să i se facă dreptate, el fiind convins că a fost nedreptăţit atât de Arhiepiscopia Tomisului, care a dat prima decizia, dar şi de Mitropolie, care a luat aceeaşi hotărâre.

Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan, un for de judecată biserices al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care nu îi dă dreptate, scrie Adevărul.

Preotul a fost revoltat de hotărârea finală din cazul său, aşa că disperarea l-a făcut să îi scrie Patriarhului Daniel o scrisoare, în care îi cere să îl primească să îi explice cazul său.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, el a ameninţat că îşi va da foc.


„Pentru toate acestea, cu fiască supunere, în virtutea dreptului de devoluţiune pe care îl aveţi, dar şi ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, al cărei fiu duhovnicesc sunt, vă rog din suflet să mă primiţi în audienţă săptămâna aceasta, iar dacă nu am nici măcar acest drept, duminică, în ziua sfinţirii, mă voi incendia în faţa Catedralei Mântuirii Neamului”, a scris în scrisoare bărbatul. 
 

Citeşte mai multe despre:   Catedrala Mântuirii Neamului