Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Prima zi după sfârșitul lumii: Vezi primele "victime" ale Apocalipsei! (GALERIE FOTO)

Prima zi după sfârșitul lumii: Vezi primele "victime" ale Apocalipsei! (GALERIE FOTO)

Isteria sfârşitului lumii profețit de predicatorul american Harold Camping face primele "victime". Nu este vorba de sinucideri în masă, nici de cutremure sau potopuri, ci de o farsă elaborată, la care au participat toţi cei care cred că profeţia predicatorului american este încă o alarmă falsă, lipsită de orice urmă de adevăr.

Site-ul Gizmodo a colectat un număr impresionant de "dovezi" cu primele persoane ridicate la cer, printre cele mai votate fotografii fiind cea a unui american dispărut în timpul unei activităţi absolut fireşti, care nu prevestea nimic din ce urma să se întâmple: citea pe toaletă.

Astfel, numeroşi americani au decis să lupte împotriva isteriei create de profeţia lui Camping postând pe internet fotografii cu false ridicări la cer, în încercarea de a pune capăt întregului val de previziuni apocaliptice printr-o farsă şi mai mare.

Aceştia şi-au înscenat ridicarea la cer lăsându-şi posesiunile materiale la îndemâna oricui, în cele mai neobişnuite locuri cu putinţă, precum câmpuri, străzi, piscine, ca şi cum ar fi dispărut brusc, fără a lăsa în urmă altceva decât ceea ce purtau în momentul dispariţiei.

Totodată, numeroase fotografii au fost postate pe Twitter-ul Rapturebomb, unde se poate vedea ce a mai rămas din cei loviţi de mâna cerească.

Sfârşitul lumii se amână

Sfârşitul lumii a început sâmbătă la ora 18.00, ora Californiei, fiind anunţat de postul de radio prin vocea lui Harold Camping. Televanghelistul a investit peste 100 de milioane de dolari în promovarea profeţiei sale.

Inginerul de 89 de ani, acum pensionar, a pus bazele unui imperiu media creştin ce îi promovează profeţiile. Potrivit acestuia, sfârşitul a început la ora 18.00, variind în funcţie de fusul orar, dar adepţii lui susţin că ora inevitabilului eveniment nu este una precisă.

Vecinii însă nu sunt atât de încrezători în previziunile apocaliptice ale pensionarului, cerând chiar ca acesta să fie judecat ca „profet mincinos”, acuzându-l de crearea unei isterii în masă. Mai mult, adepţii săi şi-au golit conturile bancare, eliberându-se aşadar de povara bunurilor pământeşti.

Fondurile, în valoare de câteva miloane de dolari, au fost investite în peste 5,000 de panouri publicitare promovând mesajul profetului, informează Associated Press.

„Ar trebui arestat pentru panica pe care a creat-o. Nu e nicio diferenţă între el şi altcineva care ar intra într-o clădire strigând „e o bombă!”, a declarat Jaram-Miranda, una dintre vecinele lui Camping.

Acesta nu este primul mesaj al profetului american, Camping anunţând sfârşitul lumii şi „ridicarea la ceruri” pentru prima dată în 1994. Atunci, ca şi acum, a fost o eroare de calcul, susţin adepţii săi, convinşi că în ciuda problemelor aritmetice, sfârşitul e aproape.

Pe lângă un eventual proces pentru panica creată, şi pentru înşelarea încrederii (şi golirea conturilor) membrilor organizaţiei sale religioase, Camping riscă o nouă condamnare, două din televiziunile sale din Maryland neavând licenţă de funcţionare din partea FCC, CNA-ul american.

Citeşte mai multe despre:   sfarsitul lumii,   farsa