Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Prințesa cu destin tragic își donează averea după moarte

Prințesa cu destin tragic își donează averea după moarte

Un articol de: - 12 Apr 2018, 14:11
Prințesa cu destin tragic își donează averea după moarte Monden

Marina Sturdza a avut o viață demnă de o prințesă. Trecută la cele veșnice în toamna anului trecut, la vârsta de 65 de ani, Prinţesa Marina Sturdza a lăsat cu limbă de moarte moștenitorilor ei să scoată la vânzare mare parte din bunurile personale, iar banii obținuți să fie donați unor fundații care au grijă de copiii bolnavi, scrie Click!.

Întoarsă în România după căderea comunismului, aceasta și-a dedicat mare parte din activitate voluntariatului pentru copii bolnavi.

"Scopul este să ne trăim sfârşitul cu aceeaşi demnitate ca viaţa şi să nu cumva ca oamenii pe care-i iubim să se stingă în durere", declara Prinţesa Marina Sturdza, potrivit Mediafax.

Întreaga sa viață poate fi un scenariu de film. Descendentă a două familii princiare, Sturdza şi Suţu, Prinţesa Marina Sturdza a fost scoasă din ţară, în secret, de familia pe când avea doar trei ani, şi a crescut în Canada. A revenit în România la începutul anilor 1990, după o absenţă de 45 de ani.

Între anii 1992 şi 1997, Prinţesa Marina Sturdza a organizat, coordonat şi dezvoltat programul UNICEF de producţie a cardurilor poştale, fiind responsabilă cu selecţia artiştilor şi a desenelor care s-au vândut în 165 de ţări. În această calitate, a colaborat cu muzee, galerii de artă, colecţionari privaţi şi instituţii culturale din întreaga lume. În anul 2005 a primit premiul EU European Women of Achievement Humanitarian Award.

Prinţesa Marina Sturdza a activat pentru mai mulţi ani ca preşedinte adjunct Camerei de Comerţ Româno – Britanică (BRCC), organizaţie în cadrul căreia a fost şi patron al programului de responsabilitate socială.

Marina Sturdza a fost vicepresedinte al casei de moda Oscar de la Renta, iar timp de aproape trei decenii, jurnalist de modă şi artă, colaborând cu de 35 de publicaţii.

Citeşte mai multe despre:   Marina Sturdza