Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Prințul Charles colectează averile localnicilor din Cornwall care au decedat fără testament și care nu au rude cunoscute

Prințul Charles colectează averile localnicilor din Cornwall care au decedat fără testament și care nu au rude cunoscute

Un articol de: Roxana Mirea - 04 Iul 2020, 10:38
Prințul Charles colectează averile localnicilor din Cornwall care au decedat fără testament și care nu au rude cunoscute foto: Hepta.ro / hepta photo agency / Matrix Monden

Prințul Charles s-a ales cu o sumă impresionantă de bani datorită unei reguli vechi de secole. Acestuia i se permite să colecteze averea rezidenților din Cornwall care încetează din viață fără a avea vreun testament sau rude cunoscute. Drept urmare, fiul reginei Elisabeta a II-a a intrat în posesia a peste un milion de lire de la persoanele care au decedat anul trecut.

 

Prințul Charles și banii pe care i-a colectat de la persoanele decedate din Cornwall

 

Prințul Charles a reușit să colecteze peste un milion de lire de la persoanele care au decedat în Cornwall anul trecut, totul datorită unei reguli vechi de secole, potrivit Hotnews.

Fiul Reginei Elisabeta a II-a a colectat între aprilie și decembrie 2019 868.000 de lire sterline de la rezidenții Cornwall-ului care au decedat fără să lase în urmă un testament sau de la firmele dizolvate nerevendicate, potrivit ultimului raport de venituri al Ducatului de Cornwall. La această sumă s-au mai adăugat încă 201.000 de lire colectate între ianuarie 2020 și încheierea anului fiscal anterior în luna martie, veniturile totale ale prințului Charles din ducat urcând la peste 22 de milioane de lire.

O lege care reglementează bunurile nerevendicate sau 'bona vacantia', care datează din perioada domniei regelui William al IV-lea, îi permite Prințului Charles să revendice averea rezidenților din Cornwall care mor fără testament și care nu au rude cunoscute.

Chiar dacă proprietățile nerevendicate din majoritatea Angliei și Țării Galilor revin în cele din urmă coroanei britanice, Prințul Charles, din poziția de duce de Cornwall, reține o parte din bani pentru a-i înmâna înapoi eventualelor rude neidentificate care pot să pretindă ulterior moștenirea.

De asemenea, toți banii proveniți din averi nerevendicate sunt în cele din urmă depuși într-un fond pentru a fi investiți și multiplicați, pentru ca în cele din urmă să fie folosiți în scopuri caritabile și pentru plata diferitelor proiecte din Cornwall.

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Prinţul Charles nu şi-a recăpătat mirosul şi gustul după infectarea cu Covid-19

 

Prinţul de Wales al Marii Britanii, în vârstă de 71 de ani, a fost infectat cu noul coronavirus în luna martie. Primul om din linia de succesiune la tronul britanic a avut „o stare de sănătate bună”, fiind printre așa numiții asimpromatici. Totuși, Prințul Charles a rămas cu sechele după infectarea cu virusul chinez. La aproape trei luni distanță de la internare, acesta a mărturisit, în timpul unei întâlniri cu personalul de la spitalul Gloucestershire Royal, că nu şi-a recuperat gustul şi mirosul.

Jeff Mills, un asistent social de la spital care s-a întâlnit cu prinţul, a declarat pentru BBC că Charles ‘a evocat experiența personală’ în lupta cu Covid-19.

Prințul moștenitor al coroanei britanice le-a mulțumit medicilor și i-a felicitat pentru curajul și determinarea cu care luptă împotriva SARS-CoV-2, salvând viețile a zeci de mii de oameni.

Aceasta a fost prima ieşire publică a prinţului Charles şi a soţiei sale Camilla după relaxarea măsurilor de izolare.

Citeşte mai multe despre:   Printul Charles