Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Prinţul Nicolae, un William de România. Află povestea Principelui

Prinţul Nicolae, un William de România. Află povestea Principelui

Nunta regală britanică a ocupat pentru multe săptămâni prima pagina a publicaţiilor şi s-a dovedit a fi un eveniment urmărit cu mare interes şi de poporul român. Ţara noastră are de asemenea un Will şi o Kate, în persoana Prinţului Nicolae şi a logodnicei sale, Rebecca.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills este fiul Principesei Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, fiind al treilea în ordinea succesiunii dinastice la tronul României. Tânărul de 26 de ani, care trăieşte în Marea Britanie, a participat la o parte din evenimentele oficiale prilejuite de nunta Prinţului William cu Kate Middleton, relatează site-ul verticalnews.ro.

Prinţul Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985 în Geneva, Elveţia şi este botezat ortodox. Tatăl lui, Robin Medforth-Mills, a fost profesor şi oficial al ONU. Părinţii săi au divorţat în 1991, la opt ani după căsătorie, iar tatăl lui a murit în 2002. Nicolae mai are o soră mai mică, Elisabeta Karina.

Nicolae a crescut în Durham, un orăşel cu numai 29.000 de locuitori, situat în nord-estul Marii Britanii. El a fost prezentat poporului român pentru prima dată în primăvara anului 1992, când Regele Mihai a venit să petreacă sărbătorile de Paşti în România, după 45 de ani de exil.În anul 1999, prinţul român s-a mutat în localitatea Henley-on-Thames unde a absolvit Colegiul Shiplake în 2004. În prezent, Nicolae este student al Colegiului Royal Holloway din cadrul Universităţii din Londra, unde studiază managementul afacerilor şi marketingul.

Prinţul Nicolae a lucrat pentru Worl Challenge, o companie care organizează expediţii educative pentru tineri în peste 50 de ţări, în special în cele în curs de dezvoltare. El este logodit cu Rebecca Margareta Byatt, care studiază criminalistica şi sociologia la Colegiul Royal Holloway din cadrul Universităţii din Londra, şi care a aflat că Nicolae este prinţ abia după două luni de relaţie.

În 2003 i-a cunoscut personal pe Charles şi pe Regina Elisabeta, în cadrul unei întâlniri a Regelui Mihai.Prinţul Nicolae a venit de mai multe ori în România şi a declarat pentru Cotidianul, acum doi ani,  că dacă românii ar dori să devină regele lor şi l-ar chema în România, nu ar refuza, ci s-ar implica în reconstrucţia ţării pentru a face din ea un stat mai puternic.

În iunie 2010, după ce a împlinit 25 de ani, Regele Mihai i-a acordat nepotului său titlul de Principe al României şi titlul de Alteţă Regală. De asemenea, tânărul a fost decorat de rege cu Decoraţia Regală „Nihil Sine Deo”.

Citeşte mai multe despre:   Regele Mihai,   Casa Regala