Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Profeția Părintelui Arsenie Boca se împlinește: 'Să se gătească de pedeapsă'

Profeția Părintelui Arsenie Boca se împlinește: 'Să se gătească de pedeapsă'

Un articol de: B1.ro - 23 Oct 2018, 13:59
Profeția Părintelui Arsenie Boca se împlinește: 'Să se gătească de pedeapsă' Monden

Profeția Părintelui Arsenie Boca, cunoscut pentru cuvântările sale cu tâlc, este pe cale să se împlinească.

„Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu. Când îşi urmează destinul, au apărarea lui Dumnezeu. Când şi-l trădează, să se gătească de pedeapsă. Dumnezeu nu cade! Noi cădem, nu Iisus! Dar căzand noi din creştinism, ni se pare că a căzut creştinismul. Ni se pare că a căzut altcineva, nu noi”, ar fi propăvăduit Arsenie Boca.

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog şi artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalităţii sale veneau mii şi mii de credincioşi, fapt pentru care a fost hărţuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Braşov, dus la Canal, închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara şi la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 km de Bucureşti), precum şi Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti.

Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Citeşte mai multe despre:   Arsenie Boca