Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden PROTEST URIAȘ la Hollywood! Clooney și alți actori de top, scandal MONSTRU la premiile Oscar

PROTEST URIAȘ la Hollywood! Clooney și alți actori de top, scandal MONSTRU la premiile Oscar

Un articol de: B1.ro - 15 Feb 2019, 16:29
PROTEST URIAȘ la Hollywood! Clooney și alți actori de top, scandal MONSTRU la premiile Oscar foto: Hepta.ro / Picturelux / HNW / PictureLux Monden

Câteva dintre cele mai răsunătoare nume de la Hollywood au lansat un amplu protest împotriva deciziei luate organizatorii premiilor Oscar, care doresc să anunțe câștigătorii anumitor categorii în timpul pauzelor comerciale, potrivit Reuters.

George Clooney, Emma Stone și Robert sunt cele mai recente nume care s-au alăturat scrisorii deschise semnate de regizorii Martin Scorsese, Spike Lee și Alfonso Cuaron, care solicită renunțarea la această decizie. Sandra Bullock, Emma Stone și Jon Hamm susțin și ei demersul.

Așadar, nemulțumirea personalităților de la Hollywood vine ca urmare a deciziei luate de Academia de Arte și Științe Cinematografice, care a anunțat, la începutul săptămânii, că Oscarurile pentru imagine, montaj, scurtmetraj şi machiaj vor fi anunţate în timpul pauzelor publicitare ale transmisiunii din 24 februarie.

Academia a precizat că versiunile editate ale discursurile de acceptare ale premiilor din cadrul acestor categorii vor fi incluse ulterior în transmisiunea televizată.

Iniţiativa face parte din efortul Academiei de a scurta transmisiunea televizată şi de a creşte audienţa. Un număr total de 24 de premii sunt înmânate în timpul galei de decernare. Organizatorii au promis că vor scurta durata transmisiunii cu 40 de minute anul acesta.

Scrisoarea deschisă, semnată de peste 50 de regizori, actori şi cineaşti, acuză Academia că „acordă acestor meserii esenţiale un statut inferior”, insultându-i pe profesioniştii care activează în aceste domenii.

Citeşte mai multe despre:   George Clooney,   oscar 2019,   Hollywood