Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden “RADIOUL este OMORÂT încet, dar sigur”. Iulia Radu: MIȘTOURI IEFTINE, VOCI ANTIPATICE, MITOCĂNIE ȘI PROSTIE

“RADIOUL este OMORÂT încet, dar sigur”. Iulia Radu: MIȘTOURI IEFTINE, VOCI ANTIPATICE, MITOCĂNIE ȘI PROSTIE

Un articol de: - 14 Iun 2017, 19:11
“RADIOUL este OMORÂT încet, dar sigur”. Iulia Radu: MIȘTOURI IEFTINE, VOCI ANTIPATICE, MITOCĂNIE ȘI PROSTIE Monden

“Radioul este omorât încet, dar sigur”, este de părere jurnalista Iulia Radu.

Aceasta a făcut un experiment, ascultând o săptămână, timp de mai multe ori pe zi, radiourile românești.

“Mă simt sleită de puteri. Creierul meu refuză să mai colaboreze cu mine și dă semne clare de radiofobie. Pe lângă această oboseală morbidă, închei săptămâna și cu o mare dezamăgire. Cândva o sursă credibilă de știri, radioul a ajuns astăzi o mașină eficientă de spălat creiere, un loc în care lipsa de profesionalism, maimuțăreala, vocile antipatice, mitocănia și prostia fac legea”, scrie aceasta într-un articol publicat pe site-ul lui Andrei Partoș - andreipartos.ro

“Psihiologul muzical” Iulia Radu se arată dezamăgită de compromisurile pe care le fac radiourile: “DJ-ul de radio a ajuns astăzi un simplu asistent de playlist, în timp ce, judecând după muzica difuzată, omul cu puterea (a se citi „creatorul de playlist”) are o singură misiune: să-i iasă la număr difuzările pentru diversele case de producție”, mai afirmă ea.

Radiourile amintite de aceasta sunt: Rock FM, Europa FM, Radio Zu, Magic FM, Kiss FM, Radio România Actualități, Smart FM.

“Radio Zu a fost cu adevărat o piatră de încercare pentru mine. Am rezistat cu greu până la finalul Matinalului Zu. Nu mi-am imaginat niciodată că într-o singură ediție de matinal, pot să încapă atâtea miștouri ieftine, atâte glume proaste (unele cu trimiteri sexuale)”, spune Iulia Radu.

“E drept că există și o excepție: Radio România Actualități. Dintre cele ascultate de mine, este singurul post care oferă știri, informații, reportaje, divertisment de calitate”, adaugă jurnalista.

În loc de concluzie, Iulia prezintă topul difuzărilor potrivit Media Forest. Astfel, aflăm că în perioada 29 mai – 4 iunie, Delia a fost difuzată de 888 de ori, Smiley de 798 de ori, Carla’s Dreams de 682 de ori, Ed Sheeran de 580 de ori, J Balvin de 573 de ori, Enrique Iglesias de 543 de ori, The Motans de 524 de ori, Sean Paul de 496 de ori.

Citeşte mai multe despre:   muzica