Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Gestul pe care Regina Elisabeta l-a făcut când l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu. Niciodată nu se mai întâmplase așa ceva în Regatul Unit (GALERIE FOTO)

Gestul pe care Regina Elisabeta l-a făcut când l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu. Niciodată nu se mai întâmplase așa ceva în Regatul Unit (GALERIE FOTO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 25 Mai 2020, 15:12
Gestul pe care Regina Elisabeta l-a făcut când l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu. Niciodată nu se mai întâmplase așa ceva în Regatul Unit (GALERIE FOTO) FOTO: Colaj Hepta.ro Galerie foto (1) Monden

Regina Elisabeta a II-a l-a primit pe Nicolae Ceaușescu și pe Elena 1978 în Rrgatul Unit, la Buckingham. La acea vreme însă, Suveranul ar fi făcut tot posibilul să intre cât mai puțin în contact cu fostul dictator. Mai mult decât atât, în timpul vizitei, Regina ar fi făcut un gest cu totul și cu totul hilar, doar ca că nu dea ochii cu soții Ceaușescu în timpul vizitei lor.  

Numeroase personalități s-au bucurat de șansa de a o vizita pe Regina chiar la Palatul Buckingham, iar de cele mai multe plăcerea a fost și de partea Suveranului. Au existat însă, se pare și cazuri mai puțin fericite, în care Regina nu a fost nici pe departe încântată să primească o vizită oficială. Acest fapt se datorează și procedurii, pentru că nu Regina decide întotdeauna cine îi trece pragul, ci Parlamentul Britanic, după cum relatează Viva.

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Nicolae Ceaușescu, care a vizitat-o pe Regina Elisabeta a II-a în 1978, împreună cu soția Elena. La acea vreme, momentul a fost considerat unul reușit, însă regina a fost departe de a împărtăși această părere.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

 

Nicolae și Elena Ceaușescu, invitații Reginei Elisabeta timp de patru zile

 

Având în vedere că Regina nu este cea mare a făcut întotdeauna invitațiile la Palatul Buckingham, vizita de stat a lui Nicolae Ceaușescu nu a fost printre preferatele sale. Mai mult decât atât, la momentul respectiv, Regina ar fi făcut chiar și un gest hilar, atunci când s-a întâlnit cu fostul dictator și soția sa pe domeniul din Londra.

Excursia lui Ceaușescu în Londra a durat patru zile, fiind vorba despre o vizită de stat ce a avut loc în 1978. În presa britanică  evenimentele au fost amplu relatat la acea vreme, iar în spatele camerelor de fotografiat se pare că ar fi existat încă de la început îndoieli cu privire la momentul sosirii fostului dictator român, relatează sursa citată anterior.

Regina i-a aștepat pe cei doi în Gara Victoria și i-a condus la Palatul Buckingham cu trăsura. Suveranul a primit oaspeții cu foarte multă diplomație așa cum era și de așteptat.

 

Regina, s-a ascund de Ceaușescu cât a stat în Regatul Unit

 

Vizita celor doi soți nu a fost una îmbucutătoare, așa că pe parcursul celor patru zile, se pare că Regina ar fi ajuns să se ascundă de fostul dictator și de soția sa. Potrivit Viva, bunica Prințului William ar fi sărit într-un tufiș pentru a nu da ochii cu cuplul de la București.

Totul se petrecea în timpul unei plimbări, alături de cățeii săi, în curtea de la Buckingham. Regina ieșise împreună cu patrupezii ei preferați, iar Nicolae alături de Elena Ceaușescu. Când i-ar fi văzut pe cei doi venind spre ea, Regina Marii Britanii s-ar fi ascuns într-un tufiș.

Pentru Regină se pare că ar fi fost pentru prima dată când a recurs la un astfel de gest copilăresc, după cum a povestit și autorul Robert Hardman, într-un interviu. „I-a spus odată unui musafir, în timpul prânzului, că, pe timpul vizitei lor, a plecat la plimbare cu câinii ei corgi prin grădina palatului și i-a văzut pe cei doi Ceaușești îndreptându-se spre ea, s-a gândit. Așadar, atunci, pentru prima oară în viața ei, s-a ascuns într-un tufiș, pentru a-și evita musafirii!”, relatează Viva.

Regina este cunoscută pentru un cod din gesturi pe care le poate face ori de câte ori își dorește să nu mai stea în preajma unei persoane sau să nu mai poarte o discuție cu cineva. Tot ce trebuie să facă Suverana este să își mute poșeta sau să o poarte într-un mod diferit, iar astfel personalul va știi că nu îi place compania în care se află.

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ceaușescu,   Elena Ceausescu,   Regina Elisabeta a II a