Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden RENUNȚĂ URGENT la acest OBICEI! Milioane de români își DISTRUG TOT corpul, începând cu FICATUL, RINICHII şi INIMA!

RENUNȚĂ URGENT la acest OBICEI! Milioane de români își DISTRUG TOT corpul, începând cu FICATUL, RINICHII şi INIMA!

Un articol de: B1.ro - 15 Oct 2019, 14:24
Monden

Acest obicei îți face foarte rău! Cu siguranță ai consumat măcar o dată semințe prăjite sărate. Mare atenție, acestea pot fi extrem de nocive pentru corpul dumneavoastră!

PROFEȚIE ȘOCANTĂ FĂCUTĂ DE ARSENIE BOCA! A ANUNȚAT MOARTEA FOSTULUI PREȘEDINTE! LA ASTA NU SE AȘTEPTA NIMENI (GALERIE FOTO)

Seminţele de floarea-soarelui, prăjite şi tăvălite prin sare, sunt foarte gustoase şi îndrăgite de mulți români. Le consumă fie atunci când stau la povești cu prietenii, la un film, etc.

DISPERARE PENTRU ANDREEA BĂLĂN! HACKERII I-AU FURAT CELE MAI INTIME FOTOGRAFII! DOAMNE, CE RUȘINE

Aceştia consumă în fiecare an aproape 13.000 de tone de seminţe, însă, nutriţioniştii avertizează că acest obicei aparent banal nu este deloc bun pentru sănătate.

DRAMĂ ÎN TEATRUL ROMÂNESC: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN URMĂ CU PUŢIN TIMP

Consumate în starea lor naturală, crudă, sau coapte la cuptor, seminţele de floarea-soarelui, cât şi cele de dovleac, sunt o sursă excelentă de sănătate. Aceste seminţe sunt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli (ajută la reducerea nivelului de colesterol în sânge), scrie epochtimes-romania.com.

Odată prăjite cu sare, acestea devin un pericol pentru organism.

Rinichii sunt afectaţi de sarea în exces
Rinichii sunt cei mai afectaţi din cauza excesului de sare, spun nutriţioniştii. Cantitatea maximă de sare pe zi este de 5-6 grame. Or, noi mâncăm până şi de 15 ori mai multă sare, spun specialiştii.

Pe de altă parte, seminţele prăjite cu sare, fie ele de floarea-soarelui ori de dovleac, sunt foarte toxice, din cauza uleiurilor care la temperaturi crescute dezvoltă compuşi cancerigeni.
Aceştia sunt extrem de toxici pentru ficat şi pot, de asemenea, să crească riscul de cancer al colonului.
Provoacă hipertensiune

Nutriţioniştii mai spun că explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor, are drept cauză şi consumul de alimente foarte sărate, printre care şi seminţele prăjite.

Astfel că printre pericolele consumului de seminţe sărate se numără hipertensiunea şi bolile asociate acestei probleme, cum ar fi infarctul, accidentul vascular cerebral sau cancerul renal.

Persoanele care au probleme cu greutatea ar trebui să evite pe cât posibil consumul de seminţe sărate pentru că sarea în exces favorizează retenţia de apă în organism.

Consumate însă în stare crudă sau prăjite la cuptor şi adăugate la salate şi la diferite preparate din legume, seminţele de floarea-soarelui, asigură chiar succesul curelor de slăbire, datorită cantităţii mari de proteine pe care o conţin (circa 40%). Astfel, vor declanşa senzaţia de saţietate şi vă vor ajuta să staţi departe de mâncare. Proteinele sunt cunoscute pentru rolul lor de a transforma grăsimile în energie, accelerând metabolismul.

 
Loading...