Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Republica Congo: Tatăl lui Cabral, implicat într-un scandal politic. Doctorul este acuzat că instigă populația la nesupunere civică

Republica Congo: Tatăl lui Cabral, implicat într-un scandal politic. Doctorul este acuzat că instigă populația la nesupunere civică

Un articol de: - 11 Sep 2015, 14:31
Republica Congo: Tatăl lui Cabral, implicat într-un scandal politic. Doctorul este acuzat că instigă populația la nesupunere civică Foto: libertatea.ro Monden
Tatăl prezentatorului tv Cabral, doctorul Alex Dzabana Ibacka, este protagonistul unui scandal politic de proporții care are loc în Republica Congo.

Ibacka senior este liderul unei organizații nonguvernamentale care militează pentru democrație în Republica Congo, însă acum a lansat public un manifest prin care cere populației să boicoteze o inițiativă guvernamentală.

Astfel, doctorul a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a manifesta pașnic împotriva "revizuirii unilaterale a fișelor electorale", scrie wowbiz.ro.

Bărbatul nu este de acord cu ordinul Ministerului de Interne din Republica Congo prin care solicită ca în decursul unei săptămâni, principalele partide să înainteze nominalizările pentru cei care vor face parte din comisiile pentru alegerile din 2016.

Ibacka senior este de părere că această comisie ar trebui să fie independentă pentru a putea asigura o luptă electorală corectă.

Însă, presa partizană actualei puteri consideră îndemnul bărbatului drept o incitare la nesupunere civică și chemare la revoltă.