Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Se poate! Cinci reteţe de DULCIURI fără praf de copt sau drojdie

Se poate! Cinci reteţe de DULCIURI fără praf de copt sau drojdie

Un articol de: - 31 Mar 2020, 15:35
Se poate! Cinci reteţe de DULCIURI fără praf de copt sau drojdie Monden

Gogoşicile Minune

Ingrediente: 150 ml lapte, 150 mg faina, 2 oua, 50 g unt, esenţă de vanilie după gust, un praf de sare, ulei pentru prăjit.

Laptele cu untul şi un praf de sare se pun la foc mic. După ce se topeşte untul şi compoziţia se înfoaie un pic, se pune toată făina odata şi se amesteca bine. Se lasă să se răcorească un pic, se pune fiecare ou separat, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloaşe.

Compoziţia trebuie să fie fie lipicioasă, nici să curgă, dar nici să fie rigidă.



Se pune uleiul la încins şi cu o linguriţă se ea din aluat şi se adaugă în tigaie. Se întorc pe fiecare parte, apoi se scot pe un şervetel să se scurgă surplusul de ulei.

La final se pot pudra cu zahăr sau servi cu diverse sosuri dulci.

Sunt la fel de delicoase şi calde. Şi reci. Poftă bună!

 

Negresă pufoasă cu glazură de ciocolată

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 200 g unt moale
  • 1/2 cana faina alba (150 g)
  • 40 - 50 g cacao
  • Glazura:
  • 30 g unt
  • 60 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao pudra
  • *Am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml

Într-un bol, mixează untul împreună cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi continuă să amesteci. Pune faina amestecata in prealabil cu cacaua. La final incorporeaza albusurile batute spuma.
Toarna aluatul obtinut intr-o forma cu dimensiunea de 20 x 25 cm tapetata cu hartie de copt. Coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 20 – 25 minute.
Cat blatul se coace, pregateste glazura. Pune apa intr-un bol, la bain-marie, adauga pudra de cacao si zaharul. Amesteca bine, apoi indeparteaza de la caldura si incorporeaza untul.
Distribuie uniform glazura peste blatul copt. Dupa ce se raceste, introdu negresa la frigider cat sa se inchege glazura.

 

Prăjitură din albușuri

Ingrediente

  • 200 grame de albusuri (4 albușuri)
  • 75 grame de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 100 grame de faină albă de grâu
  • 50 grame de nucă
  • 1 linguriță cu zeamă de lămâie
  • 1 linguriță cu esență de vanilie

Aprindem cuptorul la 180 de grade și punem hârtie de copt într-o tavă mică de chec. Batem albușurile cu ajutorul mixerului pnțnă se albesc după care adăugăm un strop de sare, zahărul și zeama de lămâie.

Continuăm să bate albușurile până acestea devin ferme iar copoziția este lucioasă și formează vârfuri. Adăugăm făina cernută, amestecăm, cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a nu pierde aerarea albușurilor.

Punem compoziția în tava pregătită în prealabil. Presărăm nucile din loc în loc.

Dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (în funcție de cuptor) sau până trece testul cu scobitoarea.Scoatem din cuptor, lăsăm la răcit și apoi feliem prăjitura. Sursa: lecturisiarome.ro/


Chec pufos cu cacao

 

Ingrediente

  • 8 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • esenta vanilie
  • un praf de sare

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma pana devin o spuma tare. În albusuri se pun un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie, pentru  obţine o spuma tare.

Incorporam apoi zaharul in albusuri, punem si galbenusurile unul cate unul, amestecand cu o paleta de sus in jos. Cand galbenusurile sunt incorporate, punem esenta de vanilie si uleiul .
Faina cernuta o punem peste compozitia obtinuta.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem trei sferturi din compozitia obtinuta.

In compozitia ramasa punem 2 linguri de cacao si amestecam.

Punem compozitia cu cacao peste cealalalta si cu ajutorul unei scobitori amestecam putin in tava. Punem checul la cuptor la 180 grade pentru circa 45 minute.

La sfarsitul celor 45 minute facem testul cu scobitoarea.

 

Blat pufos pentru tort

  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • un vf. cutit sare

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.

Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt deloc cristalele de zahar. Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza  tepi la atingere, poti opri aceasta etapa.

Preincalzeste cuptorul.

Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand. Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.

Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.

Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) .
Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.

Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore. Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.