Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Rihanna a câștigat disputa legală cu Topshop: Lanțul de magazine a vândut tricouri imprimate cu chipul artistei

Rihanna a câștigat disputa legală cu Topshop: Lanțul de magazine a vândut tricouri imprimate cu chipul artistei

Cântăreața Rihanna a câștigat, miercuri, disputa legală cu lanțul de magazine Topshop, după ce în aceste magazine s-ar fi comercializat tricouri având imprimate o fotografie a artistei.

Rihanna a dat în judecată compania mamă a Topshop, Arcadia, pentru suma de cinci milioane de dolari din cauza acelor tricouri, spunând că s-a înșelat astfel clientela, scire BBC News.

Colin Birss, un judecător de la Înalta Curte din Londra, a considerat că punerea în vânzare a acelor tricouri reprezintă "o înşelăciune în privinţa mărfii oferite clienţilor".

După părerea sa, "un număr substanţial" de cumpărători au fost probabil înşelaţi cumpărând acele tricouri, "crezând, în mod eronat", că artista originară din Barbados şi-a dat acordul pentru comercializarea lor. Această afacere i-a afectat reputaţia "pe plan mondial", a considerat judecătorul britanic.

Avocații artistei au susținut că acest gest i-a afectat imaginea cântăreței, imaginea folosită fiind similară cu cea folosită pentru coperta unuia dintre albumele sale.

Rihanna a reproşat lanţului de magazine Topshop că a vândut, în 2011 şi în 2012, multe tricouri pe care le-a comercializat sub numele "Tricouri fără mâneci Rihanna".

În urma procesului iniţiat de avocaţii Rihannei, Topshop a schimbat numele produsului în "Tricouri fără mâneci ale unei legende".

Citeşte mai multe despre:   Rihanna,   judecata,   proces