Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Roma și Paris – Călătorii de vis în două metropole ale lumii (FOTO)

Roma și Paris – Călătorii de vis în două metropole ale lumii (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 04 Iul 2018, 11:38
Monden

Pentru cei care iubesc să călătorească m-am gândit să le sugerez să viziteze în această vară Parisul și Roma, pentru că aceste metropole reprezintă de fapt o adevărată lume care nu face decât să-ți stârnească curiozitatea la orice pas. Trebuie să vizitezi Parisul și Roma, măcar o dată în viață, asta dacă nu ai făcut acest lucru până acum!

Dacă te-ai hotărât să pleci în vacanță și nu ai pașaport, este simplu să-ți faci acest document. Intră pe Internet accesează site-ul cu acte necesare pentru pașaport, află tot ce te interesează și apoi după ce obții actul nu mai rămâne decât să-ți faci bagajul și să pleci în vacanță.

Parisul, un oraș de vis

Orice tursit care a vizitat Parisul a ajuns la concluzia că este un oraș fermecător. Aici totul este minunat, este un amestec de frivolitate artistică, de artă tradițională peste care și-au lăsat amprenta marii creatori ai acestui popor.  

În Paris sunt vestigii ale trecutului, clădiri monumentale, hoteluri de lux frumos amenajate, cafenele și restaurante elegante, totul te impresionează și te face să exprimi cuvinte de admirație. Cheiurile Senei sunt de vis în Paris, iar Luvrul cu grădina și explanada imensă impresionează prin întreg ansamblul său grandios. Trebuie să amintim de Arcul de Triumf, de Palatul Bourbon cu podul impresionant peste Sena, de celebrele localuri și restaurantele elegante de pe Champs-Elysées, etc.

O plimbare pe Sena poate fi foarte romantică în Paris, mai ales că aici sunt tot felul de ambarcațiuni elegante. În Paris trebuie să vizitezi Catedrala Notre-Dame care domină orașul, a fost începută în anul 1163. Pe malul stâng al Senei se află Biserica Saint-Sevérin dar și alte catedrale gotice impresionante.

Dacă mergi la Paris trebuie să vizitezi Palatul Versailles care în ansamblu constituie o adevărată operă de artă. De asemenea, în Paris trebuie să vezi grădinile Tuileries, Hotelul Invalizilor, Palatul și Parcul Luxemburg și desigur renumitul Turn Eiffel.

Roma, orașul luminii

În Roma te impresionează Colosseumul, acel amfiteatru monumental cu o arenă mai mare de două hectare, unde se țineau în trecut luptele cu gladiatorii. Colosseumul este una din cele mai mari ruine ale Romei Antice. De asemenea, trebuie spus de faimosul monument Forumul lui Traian și Columna lui Traian (care este ridicată de Apolodor din Damasc la dorința Împăratului Traian).

Nu ai cum să vii în Roma și să nu-ți faci timp să vizitezi Vaticanul și Biserica Sfântul Petru. Aici sunt adunate cele mai mari comori din lume – opere de artă, lucrări din marmură rară, fresce, sculpturi, picturi și alte tezaure. Palatul Vaticanului impresionează foarte tare, iar partea cu muzee din Vatican te uimește prin construcții arhitectonice deosebite precum sunt: Biblioteca, Capela Sixtină, Pinacoteca, apartamentele familiei Borgia, Muzeele Pio Clementino, Chiaramonti, Gregorian. La Vatican vin peste 5 milioane de vizitatori în fiecare an.

În Roma sunt numeroase grădini și fântâni de un farmec aparte. Cea mai populară este Fontana dei Trevi la care vin milioane de turiști pentru a arunca un ban și a-și pune câte o dorință. Roma este cu siguranță cel mai frumos oraș al fântânilor, unde apele sunt limpezi, bazinele și statuile din marmură.

Grădinile din Roma sunt în număr mare și se disting fiecare prin ceva anume, mai ales prin statui importante. De exemplu cea mai renumită este Grădina vilei Borghese unde se află statuia sorei împăratului Napoleon, Paolina Borghese. De asemena sculptura La Bocca della Verita este deosebită, ea are forma unui chip de om, în gura sa se bagă mâna.

Nu departe de monumentul Vittorio Emanuele se află Panteonul, iar apoi monumentul impresionant Altarul Patriei. În apropiere se găsește Columna lui Traian care este o construcție deosebită care trebuie văzută.

Alte obiective turistice la Roma sunt:

  • Castelul San Angelo
  • Basilica San Pietro
  • Basilica San Giovani
  • Pieta de Michelangelo
  • Biserica Santa Maria Maggiore
  • Castelul Sant Angelo care este aproape de Vatican
  • Palatine Hill
  • Muzeul Culturii
  • Piața Venezia și altele.

Oricine ajunge la Roma, va avea impresia că este într-un oraș unde oriunde privești, nu se poate să nu vezi o operă de artă. Toate clădirile vechi sunt un exemplu de arhitectură unică, de ordine și armonie, de frumusețe și eleganță. Mii de oameni din întreaga lume vin la Roma să viziteze zeci de muzee, monumente, ruine, săpături antice, o mare varietate de locuri de neuitat care depășesc chiar și cele mai mari așteptări.

Toate aceste comori ne conturează un oraș al Renașterii și al papilor, un oraș al fostului Imperiu Roman. Aici totul este minunat, este un amestec vechi și nou, de grație și eleganță al clădirilor antice de altădată cu cele din prezent. Vei fi impresionat de atracții moumentale, pentru că cei drept nimeni nu poate rezista în fața farmecului antichității și al operelor de artă.

Roma este orașul ideal pentru o scurtă vacanță în care să ai parte de momente și surprize deosebite.

 

 
Loading...