Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden S-a stins din viaţă una din marile voci ale muzicii uşoare româneşti: Drum bun, Claudia Daniela Nacu - Trio Expres! (VIDEO, FOTO)

S-a stins din viaţă una din marile voci ale muzicii uşoare româneşti: Drum bun, Claudia Daniela Nacu - Trio Expres! (VIDEO, FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Aug 2020, 12:27
S-a stins din viaţă una din marile voci ale muzicii uşoare româneşti: Drum bun, Claudia Daniela Nacu - Trio Expres! (VIDEO, FOTO) Monden

Veste tristă pentru muzica rom\nească. S-a stins din viață solista Daniela Claudia Nacu, una din marile voci din perioada când muzica ușoară era cel mai popular gen în România.

Fostă membră a formației Trio Expres, cel mai de succes grup feminin al anilor ’80, artista a murit la doar 58 de ani la Amsterdam, Olanda, unde locuia de mai bine de trei decenii. 

 

Nu a murit de coronavirus

 

Vestea tristă a dat-o chiar colega sa din perioada de aur a trupei Trio Expres, Carmen Mureșan. 

”Colegă și prietenă de suflet din fosta trupă muzicală Trio Expres, s-a stins în Amsterdam (Olanda), din cauze naturale (fără nicio legătură cu pandemia de Coronavirus). A fost o cântăreață și o compozitoare excepțională alături de care am lansat în anii ‘80 primul album muzical produs de Electrecord în limba engleză, disc de mare succes vândut în Europa, SUA și Canada. A fost un talent extraordinar, o profesionistă desăvârșită și o prietenă apropiată. Mă rog ca sufletul ei frumos să se odihnească în pace și îi rog pe toți prietenii mei să se roage pentru Daniela. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău minunat, Daniela, te vom iubi mereu și ne rugăm pentru tine!”

S-a stins din viaţă una din marile voci ale muzicii uşoare româneşti: Drum bun, Claudia Daniela Nacu - Trio Expres!

Muzica adusă de Claudia Daniela Nacu

S-a născut la Hunedoara, dar evoluţia sa muzicală a avut loc la București, unde a absolvit Liceul ”George Enescu” și Conservatorul ”Ciprian Porumbescu”. Debutul l-a cunoscut în 1981, după ce a participat la populara emisiune de televiziune ”Șlagăre în devenire”.  Din 1986, solista care a fost acceptată în Uniunea compozitorilor și muzicologilor români, a mai cântat în formația Start.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

Printre cele mai cunoscute melodii pe care le-a lansat se numără: ”Te voi aștepta”, ”O nouă zi”, ”O viață ori ”Sferă de lumină”. După Trio Expres Daniela Claudia Nacu și-a continuat cariera în Occident. A avut contracte pentru spectacole în multe locuri de prestigiu din zona scandinavă, Europa de Vest, Statele Unite (New York și Chicago), Cuba, Dubai ori Curaçao.

 

Citeşte mai multe despre:   Claudia daniela Nacu,   Trio Expres