Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Să umplem orașul cu artisti!

Să umplem orașul cu artisti!

Un articol de: - 24 Apr 2019, 15:34
Monden

Dezlănțuie creativitatea!

 

Magazinul Artiștilor a luat naștere în anul 2013 și este un magazin online cu materiale și accesorii pentru pictură, grafică și desen, modelaj, sketching, produse de organizare și arhivare, precum și numeroase alte seturi complete pentru pictura pentru copii și adulți. Te invităm să descoperi tainele artei la cele mai bune prețuri alături de multe alte surprize!

 

 

 

 

Îți punem la dispoziție toate materialele de care ai nevoie pentru a-ți lăsa frâu liber imaginației!

 

 De la culori, pensule, pânze pictura sau hârtie până la șevalete, șorțuri pentru pictură și expozitoare cu pensule pictura, calitatea produselor oferite este recunoscută! Comercializăm peste 1000 de produse marca Daler Rowney, așadar, fie că vei opta pentru culorile de ulei Georgian sau cele acrilice System 3, vei avea satisfacție deplină și parte de rezultate pe măsură.  

 

 Pensule pentru pictură cu păr natural sau sintetic, toate formele și mărimile, seturi pentru pictură și sketching dar și multe altele, sunt deasemenea, produse recunoscute pentru calitate ale companiei Royal & Langnickel.

 

Alegerea tipului de culoare este foarte importantă în formarea ulterioară și în găsirea stilului propriu. În funcție de tipul de culoare, timpul pe care vrei sa-l aloci creației și stilul variază, iar fiecare are avantajele și dezavantajele sale.  Culorile acrilice, culorile pe bază de ulei și acuarela sunt categoriile principale de culori folosite de artiști din întreaga lume.

 

 

 

 

 

 Acuarela reprezintă metoda cea mai ieftina dintre cele trei, dar necesita un talent deosebit și foarte multă practică pentru a o utiliza în mod eficient. Cantitatea de apă folosită este elementul cheie în crearea unei picturi, artistul trebuie să cunoască foarte bine cât de multă să folosească și în ce situații. Principalul dezavantaj în folosirea acuarelei o constituie faptul că orice greseală, oricât de mică, este mult mai dificil de acoperit, iar pentru a face asta lucrarea trebuie lăsată la uscat o bună perioadă de timp. Greșelile făcute din cauza texturii apoase, pot strica multe dintre detaliile lucrate cu greu, unele fiind ireparabile. Acuarela are și un mare avantaj, se pot picta cu ușurință suprafetele mari, în special dacă tema o reprezintă cerul sau marea, pentru aceasta nefiind necesară umplerea completă de culoare. Acuarela se utilizează cu usurință, odată ce te obisnuiești cu ea, iar lucrările realizate sunt caracterizate printr-o luminozitate și delicatețe aparte.

 

 

 Pictura în ulei este, de obicei, cea mai scumpă metodă dintre cele trei tipuri de culori. Permite realizarea chiar și celor mai mici detalii, precum și cea a contrastului, datorită texturii sale. Un alt avantaj al uleiurilor este rezistența în timp, mult mai rezistentă decât acuarela sau culorile acrilice. Dezavantajul culorilor în ulei, insă, este că se curăță greu atât de pe pensule cât și de pe haine sau alte suprafețe. Recomandat este să acoperiți zona de lucru cu ziare pentru a se păstra cât mai curată. Cu toate acestea, dacă lucrarea conține multe detalii si îți dorești să reziste în timp, uleiurile sunt, cu siguranță, cea mai bună alegere.

 

Pictura în culori acrilice încearcă să fie “calea de mijloc” între cele două menționate anterior. Poate fi soluția optimă pentru începători, culorile acrilice fiind foarte ușor de folosit chiar și în realizarea detaliilor. Așadar, fiecare dintre cele trei tipuri de culori, aduce ceva diferit în realizarea unei lucrări. Ele pot fi chiar și combinate între ele pentru a da lucrării diferite efecte. Pentru a afla care dintre ele ți se potrivește, nu îți rămâne decât să le încerci și să iei apoi decizia potrivită. Spor la pictat!

 
 
 
Loading...