Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden SCANDAL în muzica românescă: Petrică Mîțu Stoian, acuzat că A FURAT de la Nicolae Guță. Fanii manelistului au jurat răzbunare!

SCANDAL în muzica românescă: Petrică Mîțu Stoian, acuzat că A FURAT de la Nicolae Guță. Fanii manelistului au jurat răzbunare!

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Sep 2020, 16:07
SCANDAL în muzica românescă: Petrică Mîțu Stoian, acuzat că A FURAT de la Nicolae Guță. Fanii manelistului au jurat răzbunare! Monden

De regulă maneliştii copiază hituri din muzica populară. Acum se pare că e invers. Fanii lui Nicolae Guţă au luat foc când au auzit piesa “Am strâns bani și-am fost fălos” a lui Petrică Mîțu Stoian. Admiratorii manelistului spun că artistul de muzică populară şi-ar fi însuşit de fapt piesa “Unde s-au dus anii mei”, lansată de Guță, relatează starpopular.ro..

 

Două piese, o singură casă de producţie

Melodia lui Petrică Mîțu Stoian a fost inclusă și pe albumul “Hai, cănuța sus!”, lansat în 2014 de casa de discuri Big Man, aceeași cu care manelistul Nicolae Guță colaborează în prezent. Deși există asemănări între cele două piese, Regele Manelor nu l-a acuzat niciodată pe solistul din Mehedinți de plagiat.

 

Trăiri similare...

“Parcă era o manea tot așa… Guță”, “Cântecul popular românesc are aceeași vârstă cu acest neam. Prin cântec, acest neam și-a cântat trăirile, realizările și necazurile de-a lungul istoriei! Să ne aducă în discuție o cântare țigănească cu origine din Turcia, după părerea mea, este chiar jignitor pentru mândria acestui neam cu origine de la marele Burebista”, “Tot binele din lume, Dumnezeu să-l țină o sură de ani, voce de aur (n.r.: se referă la Petrică Mîțu Stoian)! Îmi place, îl ascult cu plăcere, îmi ajunge la suflet și, da, fugim după bani, la viață nu ne gândim, din păcate. Banii și anii se duc” sunt câteva dintre comentariile strânse de piesa îndrăgitului artist de muzică populară care este urcată pe canalul său oficial de YouTube.

În clipul de mai jos, puteți asculta cum sună piesa populară cu versuri scrise pentru o manea, așa cum susțin unii dintre internauți.

SCANDAL în muzica românescă: Petrică Mîțu Stoian, acuzat că A FURAT de la Nicolae Guță. Fanii manelistului au jurat răzbunare!

 

 

NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Guță,   Petrica Matu Stoian