Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Scandal în showbiz: Marcel Iureș a dat în judecată trupa Holograf pentru o colaborare de 24 de secunde de acum 12 ani (VIDEO)

Scandal în showbiz: Marcel Iureș a dat în judecată trupa Holograf pentru o colaborare de 24 de secunde de acum 12 ani (VIDEO)

Un articol de: - 15 Sep 2015, 13:05
Scandal în showbiz: Marcel Iureș a dat în judecată trupa Holograf pentru o colaborare de 24 de secunde de acum 12 ani (VIDEO) Monden

Scandal în showbizul românesc. Actorul Marcel Iureș a acționat în instanță trupa Holograf pentru o colaborare ce a avut loc în urmă cu 12 ani.

La sfârșitul lunii iulie, Iureș a înregistrat la Tribunalul București cererea de chemare la judecată a caseid e producție Holograf  Productions SRL pentru plata unor drepturi de autor şi drepturi conexe, după apariția în videoclipul melodiei “Fără ea”, la finalul căreia actorul recită câteva versuri, preţ de 24 de secunde.

”Probabil că nu s-a respectat contractul, o să vorbesc cu avocaţii mei. Am avut o singură colaborare în urmă cu foarte mult timp. La un moment dat am primit o sumă din drepturi conexe, însă nu-mi mai amintesc cât. Vă pot spune doar că în Occident există un sistem bine pus la punct, unde se emit hârtii, aici însă nu se prea întâmplă”, a declarat  Marcel Iureş pentru Click!.

De cealaltă parte, mebrii tupei Holograf se arată stupefiați de deciai luată de Marcel Iureș.

”Serios? Ne-a dat domnul Iureş în judecată?! Nu cred. Probabil ştie mai multe Edi Petroşel pentru că el se ocupă de partea aceasta juridică”, a declarat, tot luni, pentru Click!, Dan Bittman, când a aflat despre proces.

”Aud abia acum despre acest proces. Într-adevăr, am avut o colaborare cu Marcel Iureş în urmă cu vreo 12 ani, la piesa ”Fără ea”, de pe albumul ”Pur şi Simplu”. Sunt surprins şi este o surpriză pentru mine, pentru că la data respectivă s-a semnat un contract cu care domnul  Iureş a fost de acord şi am îndeplinit toate condiţiile impuse de acesta. Atunci, s-a stabilit să-i revină un procent din numărul difuzărilor, din vânzările albumului, iar domnul Iureş a primit atât cât şi-a dorit, conform contractului semnat, respectând toate formele legale. Drepturile de autor au fost plătite, am mai avut nişte discuţii cu avocaţii dânsului, cred că prin 2006, care invocau nemulţumirea acestuia legată de suma mult prea mică, iar noi am prezentat toate deconturile şi rapoartele, apoi s-au calmat. Uniunea Compozitorilor şi UCMR au plătit conform legii. Poate domnul Marcel Iureş are alte aşteptări, având în vedere că îşi desfăşoară activitatea şi în America, însă artiştii din România o duc mai modest, încasările sunt altele”, a spus Edi Petroşel pentru sursa citată.

Holograf - Fără ea
 

 

Citeşte mai multe despre:   muzica,   melodie,   drepturi de autor,   actor