Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Scenaristul Frank Pierson, câștigător al premiului Oscar pentru „După-amiază de câine”, a murit la 87 de ani

Scenaristul Frank Pierson, câștigător al premiului Oscar pentru „După-amiază de câine”, a murit la 87 de ani

Scenaristul Frank Pierson, nominalizat de trei ori la Premiile Oscar și câștigător al acestei distincții pentru scenariul filmului „După-amiază de câine” („Dog Day Afternoon”) a murit duminică, la vârsta de 87 de ani, în urma unei boli de scurtă durată.

Cea mai faimoasă replică scrisă de Pierson a fost pentru filmul „Cool Hand Luke” din 1967: „What we’ve got here is a failure to communicate” („Ce avem aici este un eșec de comunicare”), ajunsă una clasică în cinematografie, relatează Los Angeles Times.

Frank Pierson a lucrat mai întâi ca scenarist pentru mai multe seriale de televiziune, înainte de a trece la cinematografie. Pentru primul scenariu de film, „Cat Ballou,” a primit ș iprima nominalizare la Oscar.

De asemenea, Pierson a regizat „The Looking Glass War” (1970), remake-ul filmului „A Star Is Born” cu Barbara Streisard (1976) și „King of the Gypsies” (1978).

Acesta a fost și președintele a două organizații cinematografice importante, Uniunea Scenariștilor din America și al Academiei de Arte și Științe Cinematografice.

Frank Pierson a fost activ în lumea cinematografică până aproape de moartea sa, lucrând ca producător consultant și scenarist pentru serialele de mare succes „Mad Men” și „The Good Wife.”

Citeşte mai multe despre:   Hollywood,   Deces