Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Secretul familiei regale britanice. El este prințul care a fost ținut departe de ochii publicului din cauza bolii de care suferea (FOTO)

Secretul familiei regale britanice. El este prințul care a fost ținut departe de ochii publicului din cauza bolii de care suferea (FOTO)

Un articol de: Roxana Mirea - 04 Iul 2020, 12:50
Secretul familiei regale britanice. El este prințul care a fost ținut departe de ochii publicului din cauza bolii de care suferea (FOTO) sursa Foto: insider.com Monden

În fiecare familie există secrete, iar familia regală britanică nu face excepție de la această regulă. Un prinț a fost ținut departe de ochii curioși ai publicului din cauză că suferea de o boală nemiloasă. Este vorba de unul dintre unchii Reginei Elisabeta a II-a, care suferea de epilepsie, boală care i-a adus sfârșitul la vârsta de 13 ani.

 

Prințul John suferea de epilepsie și autism

 

Prințul John a fost ținut departe de ochii publicului din cauza bolii de care suferea. Aceasta a fost cel mai mic copil al Regelui George al V-lea și al Reginei Mary. Unchiul reginei Elisabeta a II-a suferea de epilepsie, boală care i-a cauzat și moartea, la vârsta de 13 ani.

O scrisoare semnată de Prințul Edward, la puțin timp după moartea fratelui său, a fost descoperită în anul 2015. Din rândurile pe care le-a scris acesta, ne putem da seama că nu aveau deloc o relație frățească așa cum ar trebui să fie.

Fostul rege al Marii Britanii spunea că l-a considerat pe John „mai mult un animal”. De asemenea, acesta a mai specificat că familia îl vizita pe Prințul John doar „o dată sau de două ori pe an” și că moartea sa a fost „cea mai mare ușurare” pentru ei.

Pe lângă epilepsie, micul prinț mai suferea și de autism. Drept urmare, acesta și-a petrecut ultimii doi ani departe de frații lui, la Wood Farm de pe domeniul Sandringham. Regina Mary a supervizat decorarea reședinței și s-a asigurat că dormitorul lui John avea o fereastră spre iubitele lui locomotive, potrivit Daily Mirror, publicație citată de unica.ro.

Regina a recunoscut și ea că Prințul John nu reprezenta nicio bucurie pentru nimeni, după cum ea însăși scria în anul 1917, după ce l-a lăsat pe prinț la Wood Farm.

„Este foarte trist să vezi acest băiat puternic, cu mintea unui copil de șase ani și care face pe toată lumea nefericită”, au fost cuvintele Reginei Mary.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Nu a mai durat mult până când copilul să înceteze din viață. Prințul John a murit pe 18 ianuarie 1919, în urma unui crize severe de epilepsie.

Regele George al V-lea și Regina Mary a Marii Britanii au avut șase copii: David, care a devenit regele Edward, Albert, care a devenit regele George al VI-lea după abdicarea fratelui său mai mare, Prințul Henry, Prințesa Mary și Prințul John.

 

Modul în care a fost tratat Prințul John de-a lungul vieții

 

În 1909, s-a descoperit că Prințul John suferă de epilepsie. Pe măsură ce starea sa s-a deteriorat, a fost trimis să trăiască la Casa Sandringham și a fost ținut departe de ochii publicului. Acolo, era îngrijit de guvernanta sa, "Lala" Bill și se împrietenise cu copii locali, pe care mama sa îi strânsese să-i fie tovarășii de joacă. Prince John a murit la Sandringham în 1919, după o criză severă, și a fost îngropat la Biserica Sf. Mary Magdalena din apropiere. Boala sa a fost dezvăluită publicului larg doar după moartea sa.

Presupusa izolare a prințului John a fost adusă ulterior drept dovadă a inumanitații familiei regale. Cu toate acestea, documentele arată ca prințul a primit, intr-un fel sau altul mai multe tratamente favorabile de la parinții săi, în comparație cu frații lui. Contrar credinței că el a fost ascuns de public de la o vârstă fragedă, Prințul John, în cea mai mare parte a vieții sale, a avut rolul de membru cu drepturi depline al familiei, care a apărut frecvent în public până după împlinirea a unsprezece ani de la nașterea sa, când starea lui a devenit gravă.

Citeşte mai multe despre:   Familia Regala,   secret,   print