Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Secretul orgasmului la femei: Există speranță pentru cele care nu pot atinge climaxul!

Secretul orgasmului la femei: Există speranță pentru cele care nu pot atinge climaxul!

Oamenii de știință au descoperit că orgasmul la femei duce la o stare modificată a conștiinței, fapt ce ar putea ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine fenomenul și astfel să găsească un remediu pentru femeile care nu pot atinge climaxul, informează Daily Mail, citând un studiu publicat în revista științifică New Scientist.

Cercetătorii de la Universitatea Groningen din Olanda au făcut această descoperire după ce au examinat o serie de radiografii craniene realizate în timp ce femeile aveau orgasm.

Echipa de cercetători a observat că o parte a creierului, și anume cortexul orbitofrontal, se închide atunci când femeile ating climaxul.

Statisticile arată că una din patru femei din Statele Unite a întâmpinat dificultăți în a atinge climaxul în ultimul an, în timp ce 5 până la 10% dintre femei suferă de anorgasmie și nu pot atinge climaxul deloc.

Potrivit cercetătorului Janniko Georgiadis, cortexul orbitofrontal ar putea fi centrul controlului sexual, care ar ajuta femeile să își inducă orgasmul prin autosugestie.

„Nu cred că orgasmul suspendă total conştiinţa, însă cu siguranţă o schimbă”, a declarat acesta.

Cercetătorii speră ca prin compararea radiografiilor femeilor care au orgasm cu cele ale celor care nu au atins niciodată climaxul să găsească o soluţie pentru a trata anorgasmia.

Citeşte mai multe despre:   sex