Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Este OFICIAL! Sfântul Gheorghe NU se mai sărbătorește pe 23 aprilie în România! E FĂRĂ PRECEDENT

Este OFICIAL! Sfântul Gheorghe NU se mai sărbătorește pe 23 aprilie în România! E FĂRĂ PRECEDENT

Un articol de: B1.ro - 20 Apr 2019, 16:38
Foto: Doxologia Monden

Decizie de ultimă oră! Sfântul Gheorghe NU se mai sărbătorește pe 23 aprilie în România! BOR a precizat noua dată la care creștinii îl vor sărbători pe Sfântul Gheorghe. 

EȘTI ROMÂN ADEVĂRAT? ȚINE-ȚI RESPIRAȚIA ȘI DĂ REPEDE CLICK AICI! AI GRIJĂ - POZELE SUNT ȘOCANTE!EȘTI ROMÂN ADEVĂRAT? ȚINE-ȚI RESPIRAȚIA ȘI DĂ REPEDE CLICK AICI! AI GRIJĂ - POZELE SUNT ȘOCANTE!

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca slujba de Sf. Gheorghe să se săvârşească luni, 29 aprilie, a doua zi de Paşti. Anul acesta, 23 aprilie este într-o zi de marţi şi ar fi trebuit ca slujba să se săvârşească de Florii, însă BOR a decis altceva.

REPEDE CLICK AICI: ÎNMORMÂNTAREA VEDETEI DE MUZICĂ POPULARĂ DIN ROMÂNIA CARE A FĂCUT SĂ PLÂNGĂ MILIOANE DE ROMÂNI! (IMAGINI DRAMATICE)

„În primul rând, de Florii este praznic împărătesc. În al doilea rând, în ajunul sărbătorii Floriilor se face acea procesiune în toate oraşele ţării şi atunci, ca să se dea o importanţă aleasă sărbătorii Sf. Gheorghe, slujba pentru sărbătoare a fost pusă a doua zi de Paşti (anul acesta Paştele este pe 28 aprilie), pentru că în ajunul Floriilor nu se putea face vecernie.

REPEDE CLICK AICI: ORICE ROMÂN ADEVĂRAT TREBUIE SĂ VADĂ ACESTE 50 DE POZE !!!

Acesta a fost raţionamentul Sfântului Sinod. A doua zi de Paşti slujba de Sf. Gheorghe este unită cu slujbele pascale. Vecernia Sf. Gheorghe se va oficia în duminica Învierii, la prânz, când în biserici se va face A doua Înviere”, a precizat profesorul teolog Sebastian Burlan, conform CanCan.

 
 
 
Loading...