Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden SMS-urile, E-mail-urile şi statusurile în exces pot dăuna sănătăţii mintale

SMS-urile, E-mail-urile şi statusurile în exces pot dăuna sănătăţii mintale

Tehnologia modernă ar putea să dăuneze creierului, prin bombardarea cu mult prea multe informaţii, potrivit cercetătorilor, scrie Daily Mail. Apariţia telefoanelor multifuncţionale înseamnă că devenim din ce în ce mai mult adepţii unei vieţi cu multe sarcini, întrucât ne învârtim printre mesaje text, e-mailuri şi site-uri de socializare.

Dovezile aduse de cercetători arată că cererea constantă de a gestiona multiple surse de informaţii, ne slăbeşte abilitatea de a cerne informaţiile irelevante şi de a prioritiza ceea ce este cu adevărat important.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Standford din California au descoperit că folosirea frecventă a multor sarcini simultan, poate afecta memoria pe termen lung. Mai mult, o echipă de experţi de la Universitatea California, din San Francisco, a ajuns la concluzia că această activitate de “multi-tasking” poate să afecteze şi performanţele memoriei pe termen scurt, în special la adulţii în vârstă.

Îngrijorări ale unei posibile dependenţe de tehnologie au fost ridicate de cercetători, întrucât  există mulţi utilizatori care nu se pot opri din verificarea mesajelor, sau care îşi schimbă mereu statusurile.

“Din ce în ce mai mult, societatea semănă cu un chat”, a spus directorul dr. Elias Aboujaoude, de la Universitatea din Stanford.

 

Citeşte mai multe despre:   mesaje