Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Șoc în muzica românească: A IEȘIT DIN AZIL! Unii credeau că a murit de mult. Da, este vorba chiar de... (FOTO)

Șoc în muzica românească: A IEȘIT DIN AZIL! Unii credeau că a murit de mult. Da, este vorba chiar de... (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 22 Mai 2019, 20:28
Monden

Mulți români au uitat-o, dar nu de cei stabiliți peste Ocean! Gigi Marga, solista de legendă care acum are 90 de ani și trăiește într-un azil american, a fost invitata specială a conaționalilor noștri la un festival românesc organizat pe Broadway, scrie Libertatea.
DESPĂRȚIRE DUREROSĂ ÎN LUMEA MUZICII! INFORMAȚIA DESPRE BENONE SINULESCU A FOST CONFIRMATĂ! IMAGINI SFÂȘIETOARE
Din pricina stării precare de sănătate, venerabila artistă nu a putut marca împlinirea a 90 de ani, luna trecută, ca de obicei, printr-o petrecere în centrul New Yorkului. Pe 22 aprilie, ea a fost omagiată de prieteni și cunoscuți în incinta căminului unde-și trăiește bătrânețea.

Weekendul trecut însă, medicii i-au acordat permisiunea de a ieși din azil, și pentru că se simte mai bine, dar și pentru că vremea e mai blândă, Gigi Marga a fost invitata de onoare la Festivalul Romanian Day, care s-a desfășurat în chiar inima metropolei americane, pe Broadway.
ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE MIHAI CONSTANTINESCU! INIMA S-A OPRIT! ULTIMELE IMAGINI SUNT CUMPLITE

Chiar dacă mulții ani adunați nu i-au permis să se ridice de pe scaun la ceremonia oficială a imnurilor, interpreta și-a găsit puterea să pozeze alături de mai tinerii săi colegi de breaslă – vechiul ei prieten George Rotaru și interpretele de muzică populară Valeria Arnăutu și Brândușa Cavalciuc.

Gigi Marga s-a născut în Capitală și a cântat în corul Filarmonicii George Enescu. În America locuiește din 1986, când a hotărât să rămână peste Ocean, după un turneu.

Refuzul autorităților române din acea vreme de a-i prelungi șederea a motivat-o să se mărite imediat, pentru un statut oficial.

Gigi Marga a fost una din primele vedete ale televiziunii publice și autoarea unor șlagăre precum ”Parfumul florilor de crin”, ”Din mici nimicuri”, ”Chemare”, ”Nu știu ce să cred”.