Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Studiu: Adolescenţii "lipiţi" de calculator pot dezvolta comportamente riscante

Studiu: Adolescenţii "lipiţi" de calculator pot dezvolta comportamente riscante

Un studiu canadian arată că adolescenţii care petrec foarte mult timp în faţa calculatorului, sunt predispuşi să ia droguri sau să facă sex neprotejat, scrie Daily Mail. Cercetătorii de la Universitatea Queen au arătat că cei care sunt „lipiţi” de ecranele lor au mult mai multe şanse decât semenii lor, să dezvolte un comportament riscant.

Pe de altă parte, cercetătorii au mai descoperit că tinerii adulţi care stau logaţi pe internet multe ore pe zi, sunt cu 50% mai predispuşi să dezvolte un set de şase comportamente periculoase, care includ fumatul, consumul de alcool, canabis şi droguri ilegale, sexul neprotejat şi nepurtarea centurii de siguranţă.

„Acest sudiu se bazează pe teoriile sociale cognitive, care sugerează că văzutul oamenilor angajaţi în anumite comportamente, este un mod de a învăţa acel comportament. Din moment ce adolescenţii sunt expuşi în jur de 4,5 ore pe zi, în faţa calculatorului, ei văd constant imagini ale unor comportamente pe care le pot adopta”, a spus autoarea studiului, Valerie Carson.

Una din explicaţiile pertinente din aceste descoperiri o reprezintă faptul că un număr considerabil de reclame de la televizor, sunt acum promovate şi pe internet. Din acest motiv, folosirea calculatorului de către adolescenţi a crescut considerabil în ultimii ani.

Citeşte mai multe despre:   adolescenti