Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Studiu: Ateii au o viaţă sexuală mai satisfăcătoare decât credincioşii

Studiu: Ateii au o viaţă sexuală mai satisfăcătoare decât credincioşii

Ateii au o viaţă sexuală mult mai satisfăcătoare decât persoanele religioase, care sunt împovărate cu vină în timpul actului sexual, precum şi câteva săptămâni după, arată un studiu recent, care dezvăluie că ateii sunt mai doritori să vorbească despre fanteziile lor sexuale şi sunt mult mai satisfăcuţi în experienţele lor, scrie Daily Mail.

Ambele grupuri au recunoscut că practică aceleaşi activităţi, precum masturbarea, privitul filmelor porno, sau sexul oral.

Dar credincioşii nu s-au bucurat aşa mult de experienţele enumerate, ba chiar au rămas cu sentimente de regret, în mare parte din cauza stigmatului creat de sistemul lor de credinţe, mai arată studiul.

Descoperirile au fost făcute în cadrul sondajului „Sex and Secularism”, care a fost realizat pe un eşantion de 14.500 de persoane, intervievate de psihologii Darrel Ray şi Amanda Brown, de la Universitatea Kansas.

Toate persoanele care au fost chestionate făceau sex cam de acelaşi număr de ori pe săptămână şi şi-au început viaţa sexuală cam la aceleaşi vârste.

Dar persoanele devotate religiei şi-au estimat viaţa sexuală la un nievl mult mai scăzut decât ateii. Totodată au recunoscut că au sentimente de vină deseori.

Religiile strice precum mormonii au înregistrat cel mai mare nivel la capitolul regrete, urmaţi îndeaproape de martorii lui Iehova, penticostalii şi baptiştii.

Pe o scală mai joasă se află catolicii, iar cei mai lipsiţi de griji s-au dovedit a fi ateii.

Citeşte mai multe despre:   credinciosi,   religie,   sex