Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Studiu: Consumul mare de cafea nu afectează presiunea sângelui

Studiu: Consumul mare de cafea nu afectează presiunea sângelui

Un studiu american arată că presiunea sângelui nu este afectată de consumul mare de cafea, în ciuda faptului că mulţi cred acest lucru, scrie Daily Mail. Presiunea mare a sângelui, sau hipertensiunea arterială au fost considerate cauze ale bolilor de inimă, infracturilor sau a vieţii scurtate, iar unii cercetători au sugerat că de vină ar fi cafeaua.

Dar, potrivit studiului realizat de The American Journal of Clinical Nutrition, care a adunat informaţii din alte şase studii precedente, acoperind 170.000 de persoane, cafeaua nu reprezintă niciun pericol pentru oameni.

„Rezultatele arată că băutul zilnic a mai mult de trei ceşti de cafea pe zi, nu a fost asociat cu riscul de hipertensiune, comparat cu consumul a doar o ceaşcă de cafea pe zi”, a spus co-autorul studiului, Liwei Chen, de la Universitatea de Stat din Louisiana, care a adăugat totuşi că este nevoie de mai multe informaţii pentru a trage o concluzie fermă.

Cercetătorii au supravegheat participanţii, pentru a vedea câte ceşti de cafea beau pe zi, de la una la mai mult de cinci, şi apoi au urmărit efectele.

„Nu cred că presiunea sângelui este afectată de cafea, dar dacă oamenii beau 12 ceşti pe zi şi nu dorm, atunci apare o problemă”, a adăugat specialistul.

Potrivit cercetătorilor, oamenii pot avea reacţii diferite la cafea, având în vedere structura genetică a fiecăruia.

Citeşte AICI despre dependenţa de cafea.

Citeşte mai multe despre:   cafea,   studiu