Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Studiu: Dependenţa de cafea provine din ADN

Studiu: Dependenţa de cafea provine din ADN

Nu poţi lasa o zi să treacă fătă să bei cel puţin o ceaşcă de cafea? Dacă răspunsul este nu, motivul se află în genele tale.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au două versiuni ale două gene diferite, sunt predispuşi să fie mari consumatori de cofeină, scrie Daily Mail.

Acest lucru este posibil, deoarece aceste gene dau o mai mare toleranţă la drog, şi amândouă sunt implicate în dizolvarea cofeinei din ficat.

„Este o poveste incredibilă. Oamenii nu bănuiesc, dar genetica joacă un rol foarte important în comportamente precum fumatul sau consumul de alcool. Iar acum se dovedeşte că influenţează şi cantitatea de cofeină pe care o bem”, a spus doctor Neil Caporaso, de la Institutul Naţional de Cancer.

Echipa, condusă de cercetători de la Şcoala de Sănătate Publică din Harvard, au examinat genele a peste 47.000 de persoane, de vârstă mijlocie din SUA.

Fiecare persoană a completat câte un chestionar despre cafea lor, ceai, suc şi raţia de ciocolată.

Cercetătorii au fost surprinşi să descopere două gene asociate cofeinei, după ce au examinat mai mult de 300.000 de indici genetici.

În urma analizelor, s-a descoperit că cei cu genele în cauză, tindeau să consume de obicei, cu 40 mg mai multă cofeină, în comparaţie cu cei care nu o deţineau. Mai mult, oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care sunt predispuşi să consume mai multă cofeină, aveau de asemenea şi o mai mare capacitate de a o tolera.

„Se pare că ficatul nostru, mai mult decât creierul, determină consumul zilnic de cofeină”, a mai spus Caporaso.

Cafea este cea mai cunoscută dintre substanţele consumate, cu influenţe asupra psihicului.

Autorii studiului, cred că descoperirea lor va ajuta studiile următoare care au în vedere efectele psihice ale cofeinei, incluzând anxietatea şi insomnia.

Citeşte mai multe despre:   cafea,   ADN,   studiu