Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Studiu: Sexul oral, mai nociv decât tutunul

Studiu: Sexul oral, mai nociv decât tutunul

Un studiu recent scoate la iveală că sexul oral este mai dăunător sănătăţii decât tutunul. Oamenii de ştiinţă avertizează că un virus este eliberat în timpul sexului oral, fiind principala cauză pentru apariţia cancerului în gât. Ei spun că Virusul Uman Papilloma (HPV), împrăştiat în timpul sexului neprotejat, este vinovat pentru creşterea alarmantă a numărului de bolnavi de cancer oral în ultimele decenii, informează Daily Mail.

Virusul HPV este cunoscut ca fiind cea mai des întâlnită cauză care duce la apariţia cancerului oral (70%). El poate provoca negi şi alte tipuri de cancer.

Cancerul bucal era de obicei dezvoltat la vârstnicii care beau sau fumează, dar acum este întâlnit într-un număr mare şi la tineri.

“Nu ştim din dovezi ştiinţifice dacă vaccinul va proteja împotriva infecţiilor cu virusul HPV care duc la cancer. Noi cei din domeniu suntem optimişti- vaccinurile folosite în fiecare din situaţiile de până acum s-au arătat a fi extraordinare, în procent de 90% eficiente, la prevenirea infecţiilor”, a spus prof. Maura Gillison de la Ohio State University in Columbus. Ea susţine că HPV transmis pe cale sexuală este mai periculos decât tutunul.

 

Citeşte mai multe despre:   Virus,   cancer,   sex oral,   sex