Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Studiu: Telefoanele mobile ucid albinele prin semnalele transmise

Studiu: Telefoanele mobile ucid albinele prin semnalele transmise

În urma studiilor efectuate în Elveţia pentru stabilirea cauzei reducerii semnificative a populaţiilor de albine, s-a stabilit că telefoanele mobile poartă o mare parte din vină.

Semnalul telefoanelor mobile dezorientează insectele, care până la urmă mor, au arătat cercetările din Lausanne, unde peste 83 de exprimente au avut aceleaşi rezultate, scrie Inhabitat, citat de gren-report.ro.

Potrivit studiului condus de cercetătorul Daniel Favre, atunci când telefoanele mobile au fost puse în apropierea stupilor în modul de apelare, albinele au simţit semnalele transmise şi au produs un zumzet puternic. Ele au receptat semnalul ca pe un avertisment de părăsire a stupului, dar au fost confuzate de frecvenţă, au zburat haotic şi apoi au murit.

Rezultatele studiului mai arată că albinele bâzâie de 10 ori mai tare atunci când un telefon mobil apelează sau este folosit într-o convorbire, când se transmit semnale.

În SUA şi Marea Britanie, populaţiile de albine au scăzut la aproape jumătate în ultimii 30 de ani, interval ce coincide cu înmulţirea explozivă a aparatelor de telefonie mobilă. Reducerea populaţiei albinelor are afecte semnificative asupra ecosistemelor, având în vedere că ele sunt indispensabile sistemelor ecologice şi agriculturii, întrucât au rol esenţial în polenizarea plantelor şi a culturilor.

Citeşte mai multe despre:   telefoane mobile