Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden SUA: Librăriile au cenzurat imaginea unui model androgin la bustul gol

SUA: Librăriile au cenzurat imaginea unui model androgin la bustul gol

Doi mari retaileri de cărţi din Statele Unite au cenzurat imaginea modelului australian androgin Andre Pejic, „în caz că oamenii îl confundă cu o femeie”, scrie Herald Sun. Tânărul de 19 ani, născut în Serbia, care a prezentat pentru Givenchy şi Jean Paul Gaultier, apare topless pe coperta revistei glossy Dossier.

Dar companiile Barnes&Noble şi Borders au cerut ca revista să vină învelită în plastic opac, motivând că deşi au îneles că Andre Pejic este bărbat şi nu femeie, „modelul este tânăr şi poate fi socotit drept o femeie goală”.

Directorul de creaţie de la revista Dossier, Skye Parrott a declarat că directiva a venit ca un „şoc”.

„Ştiam că această copertă prezintă o imagine puternic androgină şi că unele persoane s-ar putea simţi inconfortabil. Tocmai de aceea am ales-o. Bărbaţi fără cămaşă sunt frecvent pe coperţile revistelor”, a adăugat Parrott.Pejic, care este din Melbourne, a fost descoperit în timp ce lucra la McDonalds, şi a fost bombardat cu oferte de către companiile de modă.

El susţine că se simte confortabil să pozeze atât în bărbat cât şi în femeie, şi aspiră să devină într-o zi model pentru Playboy.

Într-un interviu de la începutul anului, modelul androgin mărturisea: „Uneori mă simt mai mult femie, alte ori mă simt bărbat. Sunt sigur că majoritatea oamenilor cred despre mine că sunt femeie, dar acest lucru nu mă mai deranjează şi chiar mă simt bine. Nu consider că look-ul meu este neobişnuit”.

Citeşte mai multe despre:   model,   revista