Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Suntem ÎNDOPAȚI cu Smiley, Delia, Carla’s Dreams, Andra - Peste 700 DE DIFUZĂRI pe săptămână la RADIO: Oameni lipsiți de cultură muzicală alterează gustul publicului pentru frumos

Suntem ÎNDOPAȚI cu Smiley, Delia, Carla’s Dreams, Andra - Peste 700 DE DIFUZĂRI pe săptămână la RADIO: Oameni lipsiți de cultură muzicală alterează gustul publicului pentru frumos

Un articol de: - 23 Mai 2017, 14:17
Suntem ÎNDOPAȚI cu Smiley, Delia, Carla’s Dreams, Andra - Peste 700 DE DIFUZĂRI pe săptămână la RADIO: Oameni lipsiți de cultură muzicală alterează gustul publicului pentru frumos Monden

Toți cântăreții știu cât e de greu “să intri pe radio”. La noi în țară, doar câțiva artiști au privilegiul de a fi  difuzați de posturile de radio private.

Acesta este și motivul pentru care s-au format două tabere. Artiștii din garda mai veche se plâng că piesele lor nu au loc în playlisturile radiorurilor pentru că sunt promovați doar Smiley, Delia, Carla’s Dreams, Ed Sheeran, Sean Paul, Sia, Shakira..etc, arată jurnalistul Andrei Partoș într-un articol postat pe blogul său.

„Asta vrea publicul”, spun reprezentanții radiourilor.

Site-ul Media Forest arată că am ascultat piesa „Weekend” cu The Motans feat Delia Matache (Cat Music, Global Records) de 194 de ori, iar pe Smiley (cu toate piesele pe care le are în promovare) l-am ascultat de 745 de ori într-o singură săptămână.

Foto: blog Andrei Partos

Chiar suntem toți la fel? Gândim și simțim la fel în orice colț al lumii în care ne-am afla?! Mă simt de parcă aș purta o uniformă. Și nu vreau!

Mulți se plâng că muzica nu este de bună calitate și au atras atenția radiourilor că "este o mare măgărie să îndopi publicul cu „bomboane” și apoi să te miri că a făcut „diabet”!”

“Cel mai probabil, nu vom afla niciodată cine decide că noi trebuie să-l ascultăm pe X de 700 de ori pe săptămână. Scuza cu „asta cere publicul” încă mai ține. Oamenii sunt prea scârbiți ca să reacționeze. Din păcate pentru noi, trăim în era „artiștilor umflați cu pompa” de departamentul de PR. Nu mai există trupe sau soliști care au succes fără o strategie de marketing bine pusă la punct. Difuzările sunt controlate de casele de discuri, iar publicul începe să-și piardă interesul pentru muzică. Cei care stabilesc playlisturile radio (aș putea să spun simplu „playlistul” pentru că nu sunt diferențe majore între posturile de radio) precum și cei care se află în fruntea caselor de discuri sunt direct răspunzători pentru că au scos „esența” din muzică. Oameni lipsiți de cultură muzicală alterează gustul publicului pentru frumos. Până la urmă, nimic din ceea ce primim nu are legătură cu ceea ce ne dorim de fapt”, conchide Partoș.

 În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Citeşte mai multe despre:   muzica,   Smiley,   Delia Matache