Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden SUPA MINUNE de ceapă și usturoi! Cea mai căutată rețeta de către români în această perioadă...

SUPA MINUNE de ceapă și usturoi! Cea mai căutată rețeta de către români în această perioadă...

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Feb 2020, 10:55
Monden

O dietă echilibrată este esențială pentru a putea întări sistemul imunitar și pentru a combate diferite afecțiuni. Consumul unei supe de ceapă și usturoi este o metodă din ce în ce mai des utilizată, de exemplu, împotriva răcelii și gripei. Combinația de ceapă și usturoi aduce multe beneficii, întrucât ambele legume întăresc sistemul imunitar.

O supă de ceapă și usturoi este o rețetă perfectă pentru întărirea sistemului imunitar. Atât ceapa, cât și usturoiul sunt alimente ce conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, acestea au proprietăți cu efect antibiotic, ajutând la prevenirea și combaterea diferitelor infecții.

Ingrediente

  • 3 cepe
  • Morcovi (după preferințe)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 nap alb de dimensiuni mici
  • 570 ml supă de legume
  • Puțină pudră de muștar
  • Foi de dafin
  • 30 ml ulei de măsline
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

  1. Începe prin a toca cele trei cepe în felii subțiri sau julien.
  2. Decojește doi căței de usturoi și pisează-i în mojar.
  3. Spală morcovii, decojește-i și taie-i bucăți. Procedează la fel și cu napul alb.
  4. Încălzește un pic uleiul într-un vas, la o temperatură scăzută.
  5. Adaugă ceapa, morcovii, usturoiul și napul tocat.
  6. Sotează legumele la foc mic, până devin aurii.
  7. Adaugă sare și piper după gust.
  8. După câteva minute, adaugă câteva foi de dafin, pudra de muștar și supa de legume.
  9. Amestecă bine și lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, cu vasul acoperit. În acest fel, aromele și proprietățile benefice se vor păstra.
  10. După ce supa este gata, scoate foile de dafin din aceasta. Poți să scoți și morcovii din supă, în funcție de preferințele tale.
  11. Dacă dorești, poți să adaugi din nou sare și piper.