Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Superman renunţă la cetăţenia americană. America este revoltată

Superman renunţă la cetăţenia americană. America este revoltată

Superman, cel mai faimos erou al adevărului, al justiţiei, a şocat poporul american după ce a decis, în cel mai recent episod al celebrei serii de benzi desenate, că vrea să renunţe la cetăţenia americană pentru a deveni cetăţean al lumii, scrie New York Post.

„Adevărul şi dreptatea nu mai sunt suficiente. Intenţionez să vorbesc mâine în faţa Naţiunilor Unite pentru a anunţa că renunţ la cetăţenia americană”, a spus Omul de Oţel.

Iar motivul pentru care Superman renunţă la cetăţenia americană nu este sănătatea sau taxele mari, ci eroul făcut această declaraţie după ce protecţia sa pentru protestatarii din Iran a devenit un incident internaţional.

„M-am săturat ca toate acţiunile mele să fie construite pe legi americane. Am gândit prea puţin şi realizez asta de abia acum”, a spus Superman, precizând că vrea să ajute oriunde şi oricând este nevoie de el.

Co-autorii benzilor desenate, Jim Lee şi Dan Didio au spus că în ciuda concepţiei globale, personajul este şi va rămâne mereu o „inimă cu sânge american”.

„Superman este un vizitator dintr-o planetă foarte îndepărtată care a îmbăţişat pentru mult timp valorile americane. În episodul 900 al seriei de benzi desenate, Superman anunţă intenţia sa de a-şi concentra atenţia pe tot globul, dar va rămâne întotdeauna legat de casa lui adoptivă din Kansas, fiind un băiat de la ferma din Smallville”, se arată în comunicatul de presă al casei DC Comics, care editează seria Superman.

Acest episod nu este aşteptat să aibă repercursiuni asupra seriei de desene „Superman”, fiind neclar dacă eroul chiar îşi va ţine promisiunea sau va fi cel dintotdeauna.

În povestea eroului, el a fost trimis pe pământ pe când era un bebeluş pentru a fi salvat de la moarte de pe planeta sa, Krypton, şi este găsit de un cuplu din Kansas, SUA, care l-a crescut ca şi cum ar propriul fiu.

Cum Superman a fost teoretic născut în Statele Unite, iar părinţii adoptivi nu au făcut demersurile legale pentru adopţia lui, el este considerat ca un „extraterestru ilegal”.

Episodul în cauză a fost aspru criticat de cetăţenii americani, care consideră că eroul „le întoarce spatele”.


Superman renunţă la cetăţenia americană