Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Teatrul mondial este mult mai sărac: A murit la 60 de ani...

Teatrul mondial este mult mai sărac: A murit la 60 de ani...

Un articol de: - 28 Apr 2017, 09:05
Teatrul mondial este mult mai sărac: A murit la 60 de ani... Monden

Martha Lavey, directorul artistic al celui mai îndrăzneț și agresiv din Chicago, Steppenwolf, și una dintre cele mai importante figuri ale teatrului american, a murit la vârsta de 60 de ani.

Martha Lavey a fost timp de aproape 20 de ani directorul artistic al teatrului Steppenwolf. Ea a murit joi, la Illinois Masonic Medical Center, dupa ce a suferit un al doilea accident vascular. Pe primul îl suferise în 2015, la scurtă vreme după ce a părăsit poziția de director al celebrului teatru.

"Martha poate fi considerată o icoană a teatrului american", a spus Erica Daniels, colegă a acesteia. Înainte de a fi însa director, Martha Lavey a fost și o actriță de excepție, o interpretă formidabilă, care a atras atenția publicului de la primele sale reprezentații.

Martha Lavey a fost director la Steppenwolf în perioada 1995-2014. Ea era născută în 1957, în Lawrence, Canada, dar a urmat școala în SUA, absolvind Liceul Immaculata, din Detroit. Tatal său a lucrat pentru CIA.

A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 

Citeşte mai multe despre:   Deces,   teatru