Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden The Guardian: Inna cântă ca un „chelner simpatic care s-a pierdut şi el prin cadru”

The Guardian: Inna cântă ca un „chelner simpatic care s-a pierdut şi el prin cadru”

Publicaţia britanică The Guardian, în ideea de a celebra muzica din Europa de sud-est, s-a concentrat pe analiza cântăreţei Inna, despre care scrie că nu înţelege cum a devenit „unul din cele mai bune produse de export ale României”, iar lumea chiar plăteşte pentru a-i descărca melodiile.

Ziariştii britanici scriu că nici cele 21 de premii câştigate sau milioanele de vizualizări de pe internet nu ar mai conta în caz că Inna nu ar mai putea să-şi continue cariera de cântăreaţă, pentru că ar putea oricând să se angajeze în administraţia publică, cu cele trei limbi străine pe care aceasta le ştie (“dacă nu cumva acestea sunt portugheză, swahili şi galică”, notează cotidianul”), ar putea deveni o înotătoare profesionistă (dat fiind că a participat la concursuri de înot, în copilărie) sau ar putea să îşi continue cariera de agent imobiliar.

The Guardian aminteşte că Inna cotinuă să fie numărul 1 în Franţa, iar în august îşi va lansa cel de-al patrulea album în Marea Britanie, unde printr-un mare mister a vândut 350.000 de melodii pe internet.

„Cum s-a întâmplat asta? Habar nu avem. Dacă sunteţi printre cei care au descărcat muzica Innei, anunţaţi-ne”, notează publicaţia, care continuă prin a comenta refrenul melodiei „Sun Is Up”. Britanicii spun că melodia care îţi recomandă „să ridici mâinile spre cer”  reaminteşte de melodia „Boys Boys Boys” a celebrei cântăreţe Sabrina.

„Lucrurile devin şi mai interesate pe „micul track al albumului”, care sugerează o atmosferă de Ibiza şi puţin David Guetta, asta dacă suntem generoşi. Partea cu „la la la” pare cântată de un chelner simpatic care s-a pierdut şi el prin cadru. În mod ciudat, cu chitară cu tot, melodia nu e rea pentru untechno de Castilia”, scrie The Guardian, care continuă analiza albumului, pe care se regăsesc “vocile de fete care tocmai au aspirat mult heliu”.

Inna a fost criticată și pentru că, spre deosebirea de alți cântăreți din estul Europei, ea nu și-a reprezentat niciodată țara la Eurovision.

“Din păcate, Inna, nu are o pălărie ţuguiată, nici nu îşi cântă cântecele îmbrăcată în costumaţie de zână. Şi, spre deosebire de Zdob şi Zdub (care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision în 2011, dar şi în 2005, Inna a ratat, de mai multe ori, ocazia de a reprezenta România la Eurovision. Este clar că stilul balcanic de muzică, cu trompete în stil ska şi post-punkul reprezintă o propunere mai bună decâ tsclipitorul şi captivantul eurodisco”, scrie The Guardian.

Citeşte mai multe despre:   Inna,   The Guardian