Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden The Sun, primul cotidian britanic care a publicat pozele cu prințul Harry gol (FOTO)

The Sun, primul cotidian britanic care a publicat pozele cu prințul Harry gol (FOTO)

Tabloidul The Sun a devenit vineri primul cotidian britanic care să publice în ediția tipărită pozele cu prințul Harry gol într-o cameră de hotel din Las Vegas. Aceasta, în ciuda avertizărilor din partea avocaților familiei regale.

Mai întâi, tabloidul a ținut să precizeze că nu judecă fotografiile cu Harry gol, distrându-se cu fete în Vegas, deoarece are 27 de ani, este singur și soldat. “Ne place de el,” au scris jurnaliștii de la The Sun.

Apoi, au continuat prin a explica faptul că ei consideră că cititorii lor au dreptul de a vedea pozele.

Imaginile au fost publicate pe Internet prima dată marți, de TMZ, iar de acolo s-au răspândit cu rapiditate la multe alte publicații din toată lumea. Totuși, acestea nu au apărut absolut deloc în media britanică – tipărită, on-line și televiziune – până la ediția de vineri a The Sun. Povestea a fost spusă, link-urile către TMZ date, dar pozele în sine au apărut doar în presa străină.

Aceasta deoarece avocații casei regale au avertizat că ar fi o încălcare a intimității lui Harry și a Codului Comisiei de Plângeri a Presei, și că pozele nu reprezintă “interes public”.

The Sun nu este, însă, de acord. În dezbatere este comportamentul persoanei care se află pe locul trei în linia de succesiune la tronul Marii Britanii și care reprezintă statul la nivel internațional, astfel că imaginea și acțiunile sale sunt de interes public. Mai mult, se pune în discuție securitatea sa și există întrebări legate de o posibilă afectare a poziției sale în armată ca urmare a acestor poze.

În jur de 33 la sută din britanici nu au acces la Internet, așa că ei nu pot participa la dezbaterea publică în legătură cu acest subiect, pentru că nu pot vedea fotografiile. În concluzie, The Sun consideră că trebuie publicate în ediția print a tabloidului, lucru pe care l-a și făcut vineri.

Foto: placeblip.com

Citeşte mai multe despre:   Printul Harry,   gol,   dezbracat ,   las vegas,   Marea Britanie