Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Toni Grecu a fost externat după trei săptămâni. Actorul a rămas profund marcat de noaptea incendiului de la Institutul "Matei Balș"

Toni Grecu a fost externat după trei săptămâni. Actorul a rămas profund marcat de noaptea incendiului de la Institutul "Matei Balș"

Un articol de: Beatris Ionita - 10 Feb 2021, 10:38
Toni Grecu a fost externat după trei săptămâni. Actorul a rămas profund marcat de noaptea incendiului de la Institutul "Matei Balș" FOTO: Adevărul.ro Monden

Toni Grecu a fost externat din spital, după trei săptămâni în care moartea i-a dat târcoale. Actorul a declarat că se simte bine, însă noapte incendiului de la Spitalul "Matei Balș" l-a marcat profund. 

 

Toni Grecu, printre pacienții internați în pavilionul spitalului

"Matei Balș", în care a izbucnit un incendiu

 

Actorul a contractat COVID-19 și a fost internat inițial la Institutul "Matei Balş", chiar în pavilionul groazei, la momentul incendiului. Comediantul a fost salvat de o moarte cumplită chiar de propriile picioare, după cum a povestit la puțin timp de la incident.  

"Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit. Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea", a povestit actorul despre cum a scăpat din spitalul în flăcări. 

 

Fondatorul grupului "Divertis" încă se luptă cu amintirile de coșmar din timpul incendiului

 

Ulterior, acesta a povestit că încă n-a reușit să "digere" evenimentele din fatidica dimineață de 29 ianuarie 2021.

"Privind retrospectiv, pot afirma acum doar atât: noaptea aceea de pomină de la Matei Balş e una încă complicată în mintea mea. Încă nu am decantat toate acele minute grele. Nu voi vorbi aşadar despre ceea ce am simţit şi trăit atunci", a mărturisit Toni Grecu pentru playtech.ro.

Toni Grecu a fost mutat ulterior la Spitalul Pantelimon, unde a petrecut încă două săptămâni. Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

"Nu a fost niciun moment o formă uşoară a bolii, dar nici una foarte severă, care să fi necesitat internarea la ATI. După atâta timp petrecut în spital, pot spune cu mâna pe inimă că am avut de-a face cu cea mai mare dramă, dar cu şi cea mai mare comedie pe care am trăit-o vreodată", a declarat actorul potrivit sursei citate. 

 

17 persoane decedate în urma incendiului de la spitalul bucureștean 

 

Bilanțul persoanelor decedate în cumplitul incendiu de la "Matei Balș" a ajuns marți la 17 persoane. 5 oameni au murit imediat după izbucnirea focului, iar pe parcursul următoarelor zile, încă 12 oameni s-au stins fiind afectați de fumul inhalat sau cu arsuri, pe lângă diagnosticul de COVID-19 și alte comorbidități. 

 

Citeşte mai multe despre:   Toni Grecu,   incendiu matei bals