Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Top 5 cele mai bune filme cu Chadwick Boseman. Rolurile care l-au făcut celebru (VIDEO)

Top 5 cele mai bune filme cu Chadwick Boseman. Rolurile care l-au făcut celebru (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 31 Aug 2020, 12:03
Top 5 cele mai bune filme cu Chadwick Boseman. Rolurile care l-au făcut celebru (VIDEO) Monden

Chadwick Boseman, actorul american celebru mia ales pentru rolul supereroului "Black Panther", a murit vineri, la vârsta de doar 43 de ani, după ce s-a luptat 4 ani cu cancerul de colon. 

Actorul s-a remarcat însă și în alte filme, jucând rolul jucătorului de baseball Jackie Robinson, în „42” (2013), şi cel al muzicianului James Brown, în „Get on Up” (2014).

 

Top 5 cele mai bune filme cu Chadwick Boseman

 

Black Panther

 

Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther (regele T'Challa), s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile puteri ale lumii să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit.

T'Challa este alungat din Wakanda când tatăl său este ucis, dar va face tot ce poate pentru a-și recupera regatul.

 

S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

 

21 Bridges

 

Unui polițist căzut în dizgrație din New York City Police Department i se dă o șansă la reabilitare. Acesta are șansa de a prinde o bandă de răufăcătători, într-o noapte, sigilând toate căile de acces ale insulei Manhattan, oprindu-le evadarea.

 

 

Get on up

 

Filmul este biografia celebrului cântăreț James Brown, prezentând o altă latură a artistului. Aici, cântărețul este manipulator, violent și lacom. Pelicula se concetrează pe ultimii lui ani de viață.

 

 

42

 

Filmul spune povestea vieții lui Jackie Robinson, sportiv american ce a devenit primul bărbat de culoare acceptat să joace în Prima Ligă de baseball (MLB).

Acesta a întrerupt segregarea rasială din acest sport, prin debutul său, în 1947, la echipa Brooklyn Dodgers. Apoi,a participat la 5 întreceri mondiale și a contribuit la câștigarea Campionatului Mondial cu echipa Dodgers în 1955.

Succesul său a pus bazele Mișcării Drepturilor Civile, din 1955-1968, prin care persoanele de culoare din SUA își cereau dreptul de vot și celelalte drepturi răpite de discriminarea rasială, care era legală la vremea aceea.

 

 

Da 5 bloods

 

„Da 5 Bloods” este povestea a patru veterani afro-americani care se întorc în Vietnam. Aflați în căutarea osemintelor fostului lor șef de pluton și mânați de promisiunea unei comori ascunse, aceștia trec prin diverse aventuri, amintindu-și de ororile războiului.

 

Citeşte mai multe despre:   Chadwick Boseman