Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Ian 2021, 14:01
Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea Monden

Palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru, din apropierea Pieţei Victoria, are o poveste aparte în istoria României. Se pare că sub impresionanta vilă din centrul Bucureştiului există un tunel secret, care este "poleit" şi el cu un farmec deosebit.

În trecut, Palatul s-a numit Casa Manu-Auschnitt. La 1900, terenul cuprins între Piața Victoriei de azi și Șoseaua Aviatorilor era plin de sălcii sălbătice. Prin lotizare a devenit Parcul Filipescu, un fel de cartier de lux destinat moșierilor vremii. 

 

Casa este copiată după Muzeul Rodin din Paris

 

Printre aristrocraţii care locuiau în cartier, era şi familia avocatului Iancu Manu, căsătorit cu Zeta Cantacuzino, fiica fratelui lui Cantacuzino Nababul, care avea o zestre impresionantă. Din zestrea nevestei, se pare, Manu a construit, imediat după căsătorie, casa care, în 2006, a intrat în posesia lui Becali. 

"Este copiată după Muzeul Rodin din Paris și e una dintre cele cinci-șase case foarte frumoase care au mai rămas din Bucureștiul de altă dată, pe lângă Casa Oamenilor de Știință (COȘ) din Lahovari, Palatul Cantacuzino, Ambasada Poloniei", a spus Ion Varlam, rudă îndepărtată cu foștii proprietari ai casei.

Bârfele secolului XX spun că Auschnit era sfătuitorul pe probleme financiare al Elenei Lupescu, iubita lui Carol al II-lea. De aici se trage una din legendele care înconjoară acest Palat, şi anume că Regele Carol al II-le venea aici pentru ase iubi cu Elena Lupescu. 

 

Un arhitect confirmă că tunelul era folosit de Carol al II-lea ca să ajungă la amantă

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Dar cum ajungea regele în această casă? Printr-un tunel subteran, care face legătura între vila din Aleea Alexandru şi actualul sediu al Ministerului de Externe. Alte voci susţin că tunelul cu care se laudă Becali ducea de fapt la una din casele aflate acum în curtea Partidului Democrat, și care a adăpostit multă vreme Comitetul Central al PCR.

Arhitectul Camil Roguski, care a fost angajat de Gigi Becali ca să restaureze casa, îi dă dreptate patronului FCSB: "Tunelul era pentru Lupeasca, desigur. El duce la o casă care a fost tot a lui Auschnit și pe care acesta a pierdut-o la cărți în favoarea lui Carol".
 

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   Carol al II-lea