Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Ultima apariție publică a Stelei Popescu. Nimeni nu a bănuit că e ceva în neregulă cu actrița. VIDEO

Ultima apariție publică a Stelei Popescu. Nimeni nu a bănuit că e ceva în neregulă cu actrița. VIDEO

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Noi 2020, 13:38
Ultima apariție publică a Stelei Popescu. Nimeni nu a bănuit că e ceva în neregulă cu actrița. VIDEO Monden

Au trecut trei ani de la moartea Stelei Popescu, dar amintirea actriței va rămâne mereu vie în amintirea românilor. La fel de vie va rămâne și ultima sa apariție pe scenă, cu doar câteva ore înainte de a pleca dintre noi, la Gala Femeilor de Succes.

 

 

Ultima pariție pe scenă a actriței Stela Popescu

 

 

Invitată la Gala Femeilor de Succes, Stela Popescu a urcat pe scenă pentru a-și ridica premiul pentru activitatea impresionantă pe care a avut-o de-a lungul zecilor de ani de carieră ca actriță. Acolo, însă, a povestit unul dintre prezentatorii evenimentului, Stelei i s-a făcut rău şi a scăpat premiul din mână. Totul s-a întâmplat cu doar câteva ore înainte să moară, iar cei prezenţi cred este posibil ca atunci să fi suferit un accident vascular.

Ultima apariție publică a Stelei Popescu

Aceste imagini au fost filmate cu două zile înainte de moartea actriței, când Stela Popescu a fost invitată la una dintre multele Gale la care a fost premiată de-a lungul vieții sale. Acolo au apărut primele semne că nu se simte prea bine.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Claudiu Constantin, care a fost prezentator la eveniment a susținut că artista a dat dovezi de incoerență, a scăpat premiul din mâna și părea să fi suferit un accident vascular.

Deşi părea că şi-a revenit şi a mers alături de prieteni şi colegi la masă, se pare că lucrurile n-au stat chiar aşa. La doar câteva ore, Stela Popescu a fost găsită fără suflare în holul casei sale.


 

 

Raportul medicilor legiști, după moartea Stelei Popescu
 

 

 

Au trecut 3 ani de la moartea Stelei Popescu. În data de 23 noiembrie 2017, una dintre cele mai apreciate și talentate actrițe de la noi din țară s-a stins din viață. Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită de fiica sa în casă, care a chemat imediat ambulanță. Din păcate, părăsea pentru totdeauna scena vieții.

Specialiștii de la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici au scris în certificatul de deces că nu există urme de violență asupra îndrăgitei actrice, ci că aceasta s-a stins din cauze naturale, în urma unui accident vascular cerebral.

Moartea Stelei Popescu - Raportul medicilor legiști 

Cariera actriței Stela Popescu


 

 A fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România. Cu o carieră de șase decenii, a devenit cunoscută datorită rolurilor memorabile din filme și piese de teatru.

La Braşov a făcut şcoala, apoi în Bucureşti şi-a încercat şansa la Facultatea de Teatru. A picat prima dată. Aşa că s-a dus, pentru un an şi jumătate, la Facultatea de Limba Rusă.

În 1956 a intrat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar la final a fost repartizată la Teatrul din Braşov, iar în 1958 debuta în cinematografie cu “Alo, aţi greşit numărul”.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

Din 1971 până în 1979 a jucat împreună cu Ştefan Bănica. În acelaşi an actriţă şi-a pus tot farmecul într-una dintre cele mai savuroase comedii româneşti, Nea Marin miliardar.

“Nu vreau să fiu mai frumoasă că Sophia Loren, eu vreau să fiu asta care sunt acum, mai grăsuţă.”

A urmat, apoi, poate cel mai longeviv cuplu umoristic de la noi. Stela şi Arsinel, aşa cum îi alinta publicul. Au jucat împreună în scenete scrise de Puiu Maximilian, fostul ei soţ, dar şi în film. De pildă, în “A doua cădere a Constantinopolului”.

“Eu nici să ajung mare artistă nu am visat. Eu am avut aşa mari vise, nu n-am avut chestia asta. Viaţa a mers înainte. S-a întâmplat pur şi simplu dar mi-am văzut de treabă.”

Pe 7 februarie 2004 a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.


 

Citeşte mai multe despre:   Stela Popescu,   actrita,   moarte