Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Umorul britanic, digerabil în funcţie de gală: Glume criticate la Globurile de Aur, reciclate la Oscar

Umorul britanic, digerabil în funcţie de gală: Glume criticate la Globurile de Aur, reciclate la Oscar

Prestaţia actorului britanic de comedie Ricky Gervais de la prezentarea Globurilor de Aur, considerată a fi una cu adevărat scandaloasă atât de către critici, cât şi de către unii actori, s-a dovedit a fi mult mai puţin deranjantă în cazul prestigioasei gale a Premiilor Oscar. În ciuda zecilor de critici atrase de Gervais, care au ajuns în unele cazuri până la preziceri privind încheierea carierei sale actoriceşti, prezentatorii care s-au perindat duminică pe scena Kodak Theatre din Los Angeles nu s-au ferit să facă acelaşi gen de glume pe seama  actorilor implicaţi de-a lungul timpului în diverse scandaluri mondene. Ba mai mult, cei vizaţi au fost, în unele cazuri, aceiaşi ca cei luaţi în vizor de actorul din „The Office”.

Unul dintre aceste momente s-a consumat la scurt timp de la deschiderea galei. James Franco, unul dintre cei doi prezentatori ai evenimentului, a apărut pe scenă deghizat într-o versiune nu tocmai flatantă a celebrei Marilyn Monroe. În schimbul de replici pe care l-a avut cu Anne Hathawy, co-prezentatoarea Oscarurilor, Franco a reuşit să includă şi o replică acidă la adresa lui Charlie Sheen.

„Partea ciudată este că tocmai am primit un SMS de la Charlie Sheen”, a spus James Franco, referindu-se la recentele scandaluri sexuale în care a fost implicat actorul din „Two and A Half Men”.

Luna trecută, în deschiderea Globurilor de Aur, Ricky Gervais le-a urat spectatorilor bun venit la o seară ce se anunţa a fi plină de petreceri şi beţii. „Sau, cum ar zice Charlie Sheen, micul dejun”, a punctat actorul britanic. Comediantul a continuat apoi cu o lungă întrebare retorică referitoare la un moment de destrăbălare al lui Sheen, care  a ţinut prima pagină a presei mondene cu doar câteva săptămâni înainte.

Topul glumelor de la Globurile de Aur


Downey Jr. acceptă doar autocritica


Un alt moment similar s-a petrecut în a doua parte a galei de duminică seară, când pe scenă au urcat Robert Downey Jr. şi Jude Law. Cei doi au fost invitaţi să prezinte câştigătorii la categoriile cele mai bune efecte speciale şi cel mai bun montaj.

Actorii americani nu au ratat, însă, ocazia de a include şi câteva glume în discursurile lor. Una dintre acestea a fost făcută chiar pe seama trecutului nu tocmai paşnic al actorului din „Iron Man”.

„Dacă nu ar fi existat echipele tehnice, cea mai apropiată experienţă a ta ca supererou ar fi fost în 2011, când ai fost surprins într-un hotel ieftin cu o femeie deghizată în Supergirl”, a spus Jude Law, stârnind hohote de râs în sală.

Gluma nu numai că a fost gustată de Downey Jr., ci a fost chiar continuată de acesta.

„De fapt, era un hotel de lux, în anul 2000, iar persoana respectivă era deghizată în Femeia Fantastică – iar asta a fost atenţia la detalii de care au dat dovadă cei nominalizaţi la această categorie”, a spus actorul din „Iron Man”.

Downey Jr. şi Jude Law la Premiile Oscar

Schimbul de replici a avut loc în ciuda referinţelor similare făcute la Globurile de Aur de către Ricky Gervais, pe care Robert Downey Jr. a lăsat atunci impresia că nu le apreciază deloc.

„Cei mai mulţi dintre voi îl cunoaşteţi probabil din instituţii precum Clinica de Dezintoxicare Betty Ford şi Închisoarea din Los Angeles: Robert Downey Jr.”, a fost replica acidă a lui Ricky Gervais.

Cea de 83-a gală a Premiilor Oscar s-a desfăşurat, duminică seară, la Kodak Thatre din Los Angeles. Evenimentul a fost unul plin de surprize şi momente inedite, printre care o serie de recitaluri impresionante. Trofeul pentru cel mai bun film a fost adjudecat de producţia „The King’s Speech” a lui Tom Hooper, care a primit, de altfel, un premiu separat pentru regie. Cei mai buni actori în rol principal au fost desemnaţi Natalie Portman, pentru rolul din „Black Swan” şi Colin Firth pentru impecabila interpretare din „The King’s Speech”.

Vezi aici lista completă a câştigătorilor Premiilor Oscar 2011
Citeşte mai multe despre:   Oscar,   glume